Google прати близо 100 хил. свои служители да работят от къщи

Компанията майка на Google Alphabet поиска от служителите си в Северна Америка да работят от вкъщи, за да намалят потенциалното разпространение на коронавируса.

Миналата седмица технологичният гигант изпрати съобщение на служителите, в което препоръчва на служителите в щата Вашингтон да работят от вкъщи. Сега мярката обхваща всичките му почти 100 000 работещи в 11 офиса в САЩ и Канада.

Alphabet е поредната компания, която предприема тази стъпка, след като случаите на коронавирус в САЩ достигнаха почти 1000.

Alphabet заяви, че офисите й в Северна Америка ще останат отворени за онези, чиито работни места изискват присъствието им.

Миналата седмица Google, заедно с много други големи световни компании в областта на технологиите, включително Apple, Amazon, Microsoft и Facebook, започнаха да препоръчват на служителите в Сиатъл да работят от вкъщи, след като коронавирусът се разпространи в щата Вашингтон.

В щата имаше над 160 случая към понеделник вечер. Калифорния и Ню Йорк, където Alphabet има големи офиси, също преживяват пик на случаите.

Служител в Amazon и служител във Facebook са диагностицирани с коронавирус.

В неделя изпълнителният директор на Apple Тим Кук поиска служителите в няколко глобални офиса да работят дистанционно тази седмица, „ако работата им позволява“.

Миналата седмица Twitter каза на своите служители да работят от дома си, за да помогнат да се спре разпространението на вируса. В публикация в блога гигантът на социалните медии заяви, че е задължително за служителите в Хонконг, Япония и Южна Корея да работят дистанционно.

Twitter също така заяви, че "силно насърчава" всичките си 5000 служители по целия свят да не влизат в техните офиси.

Други мерки за борба с коронавируса на Google са временната забрана на реклами за медицински маски, създаването на фонд Covid-19, така че временният персонал и продавачите могат да вземат платен отпуск по болест, ако имат симптоми на вируса и обединяване със здравните служби за предотвратяване на разпространението на дезинформация за епидемията, като насърчава правилните здравни препоръки и съвети за пътуване, когато хората търсят лечение или симптоми на коронавируса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини