16 °C

Кметът Грудев с призив: Сега е моментът да покажем, че в Асеновград наистина има гражданско общество

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев се обърна към асеновградчани с призив за обединение, с цел по-бързото справяне с епидемията от коронавирус в страната. Ето какво казва той:

"Скъпи, съграждани!

Сега е моментът да покажем, че в Асеновград наистина има гражданско общество. Във време на криза, да бъдем единни, е необходимост. Нека властта на разума надделее над емоциите в сърцето и да бъдем пример за всички други общини! Неведнъж сме показвали, че можем да проявим единомислие. Време е да загърбим различията си и за пореден път да се обединим в името на една кауза. Да! Преодоляването на кризата е кауза! Необходимо е да се подкрепяме, за да може заедно да се преборим.

Приемете кризата като състезание със съдбата. Нека го спечелим! Време е да спрем да бъдем ненужно смели и да докажем, че сме отговорни граждани! Да проявим воля, висок морал и сила в характера си, с които винаги сме отстоявали правото си. Нашето бъдеще и това, на любимите ни хора е поставено на карта. Обрисуването на нейните граници е единствено и само в нашите ръце.

Държавата ни е изправена пред огромно изпитание, а община Асеновград е важна част от нея. Нека запазим спокойствие, да не се поддаваме на паника и манипулации и просто да следваме дисциплинирано препоръките за ограничаване на епидемията от коронавирус в страната.

Сигурен съм, че някой ден това наше усилие ще бъде богато възнаградено!"


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Би
  Бивш служител
  1 0
  11:53, 15 мар 2020
  Докторе ползвай връзките с турския консул които афишира по медиите и спешно поискай от него маски, защитни облекла и туби за общинската болница. Докладвай пред съвета промяна в бюджета поради извънредното положение, инвестиционната програма не е актуална. Увеличи социалните услуги и щата на домашния патронаж или скоро ще трябва да се събират доброволци за разнасяне продукти на възрастните, а ще има ли желаещи.
 • 2
  Ди
  Димитър Иванов
  0 0
  19:33, 15 мар 2020
  Дезинфекцира ли се града? Има ли полицейски служители, които да контролират струпването на много хора? Как да се опазят медиците и служителите, които са на работа? От къде да се сдобием с маски, или според вас трябва да ползваме подръчни материали?
  Дайте пример като кмет, но не с речи и интервюта, а с дела. Иначе костюмите Ви отиват. Придайте им завършеност.

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини