Ибупрофен влоши състоянието на 4-годишно с коронавирус

Хората със симптоми на коронавирус бяха предупредени да не вземат ибупрофен, след като 4-годишно британче се разболя сериозно.

Амелия Милнър, за която имало подозрения, че е заразена с коронавирус, пила ибупрофен, но вместо състоянието и да се подобри, температурата и си повишила, започнала да трепери, да се задъхва, да повръща и не можела да държи очите си отворени, според баща и Дан Колинс.

Информацията се появява дни след като френският здравен министър Оливие Веран, който също е лекар, обяви, че ибупрофенът влошава инфекцията.

Той предупреди вместо нестероидни противовъзпалителни като ибупрофен нурофен и кортизон да се взема парацетамол.

Колинс разпространи снимка на болната си дъщеря във фейсбук и написа под изображението: До тези от вас, които имат деца, моля прочетете. Ако детето ви е със симптоми на коронавирус НЕ МУ давайте ибупрофен.

Малката Амелия не се чувствала добре от дни – имала кашлица и температура. Предписали и ибупрофен.

В рамките на час след приема му, състоянието и се влошило.

Детето започнало да се задушава, сърдечният и ритъм се ускорил, не можела да държи очите си отворени, не можела да вдигне главата си, тялото и треперело, повърнала, а температурата и била 39,4 градуса.

Лекарите от Спешното посъветвали родителите и да не и дават повече ибупрофен.

Майка и Маги обяснява, че никога не е виждала дъщеря си толкова зле.

Британският лекар Амир Кан също предупреди за ибупрофена.

Според него макар противовъзпалителни лекарства като ибупрофена да са полезни за лечение на болка, различни видове артрит, главоболие, възпалено гърло и настинка, те потискат части от имунната система и именно там се крие опасността при болните от коронавирус.

Малко вероятно е да се развият усложнения от обикновената настинка при употребата на ибупрофен, но в случая с коронавируса имунната ни система трябва да е в идеално състояние, за да може да се пребори.

Телата ни освобождават мастоцити в отговор на вируса. Когато те влязат в контакт с вируса, предизвикват много по-силна имунна реакция, която включва освобождаване на възпалителни вещества.

Нуждаем се от тези възпалителни вещества за да се справим с вируса в  средносрочен и дългосрочен план.

Ефективността на тези вещества определя дали човек ще развие усложнения от коронавируса или ще се възстанови напълно.

Източник: dailymail.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини