ЕС затваря границите заради коронавируса (видео)

ЕС въвежда забрана за всички пътувания на своята територия, с изключение на спешните, за период от 30 дни. Това се посочва във видео съобщение, публикувано в Twitter от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Европейската комисия представя свои насоки за граничните мерки и предлага: да се въведе временно ограничение за всички несъществени пътувания до ЕС", написа Урсула фон дер Лийен."

"1. Зелени коридори / бързи ленти, които дават приоритет на основния транспорт, за да поддържат сектора на мобилността и да осигурят икономическа непрекъснатост;

2. Временно ограничение на несъщественото пътуване до ЕС (30 дни)"

За планираното ограничаване на на влизането в страните от Шенген съобщи преди това Financial Times. В материала се пояснява, че забраната ще се прилага за граждани на трети страни. Държавите от ЕС, които не са членки на Шенген, също  се предлага да въведат тази мярка. По-специално това важи за България, Ирландия, Кипър, Румъния и Хърватия. Дали това засяга Обединеното кралство, което е в процес на излизане от ЕС, засега не се уточнява.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини