Отложиха Олимпиадата в Токио

Японският премиер Шинцо Абе обяви във вторник, че Япония и Международният олимпийски комитет (МОК) са се договорили да отложат Олимпийските и параолимпийските игри в Токио с една година. 

Олимпийските игри в Токио трябваше да бъдат проведени през това лято. Причина за отлагането им е разрастващият се проблем с коронавируса, заради който вече бяха отменени други големи форуми като Европейското първенство по футбол.

Това е вторият случай, когато се отменят Олимпийски игри в Токио. Първият е отпреди 80 години, когато през 1940 г. първоначално игрите са преместени от Токио в Хелзинки, още преди започването на войната. Олимпиадата обаче така и не стартира поради избухването на Втората световна война.

Решението за отлагането на игрите от 32-рата Олимпиада не бе взето лесно. Изглежда, че дори да се проведат през 2021, тя ще продължи да бъде наричана Токио 2020. Решението на МОК дойде, след като Канада и Австралия се оттеглиха от участие ден по-рано. То бе взето, за да се осигури здравето на спортистите и на всички, които са замесени в Олимпийските игри, както и самите държави участнички.

Снимката направена на 12 март 2020 г., показва гръцката актриса Ксанти Георгиу, която играе ролята на древногръцка върховна жрица. Тя запали факела на Олимпийския огън по време на церемония за Олимпийските игри в Токио 2020 в Олимпия, Гърция. Изглежда церемонията ще бъде повторена догодина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини