13 °C

Димитровградски търговци не се съобразяват със забраната за продажба на непакетирани храни

Изображение 1 от 3

  Със заповед от 23.03.2020г. на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова, в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, за социална изолация и необходимостта за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, на Министъра на здравеопазването, с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната и област Хасково, бе въведена забрана за предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

  Тази заповед необезпокоявано се нарушава от търговци в Димитровград вече 2-ри ден, чиито обекти така и не преустановиха предлагането на пици, хотдог и други непакетирани хранителни стоки. Това показа наша бърза проверка в Димитровград. Част от обектите са затворили, но други работят необезпокоявано. Обектите, които продължават да предлагат непакетирани храни, са на ключови места в града - единият обект е пред хипермаркет в града, а други - в непосредствена близост до сградата на Общината.

  Заповедта на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова:

  Със заповед РД 01-93/23.03.2020г. на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, за социална изолация и необходимостта за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, въведени със заповед № РД-01-124/13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната и област Хасково се въвеждат следните противоепидемични мерки на  територията на област Хасково до 29.03.2020г.:

  1. Преустановява се предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

  2. Преустановява се ползването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито.

  Настоящата заповед се свежда до знанието на Областния управител на Област Хасково, кметовете на общини, Директора на Областна дирекция на МВР, Директора на БАБХ-Хасково и всички други заинтересовани лица за сведение и изпълнение.

  Контрол по изпълнението на заповедта ще упражнява дирекция ОЗ към РЗИ - Хасково.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   15 -3
   13:31, 26 мар 2020
   Тези пици пред полицията също си бачкат без да им пука
   • Ва
    Васил
    0 -2
    05:05, 29 мар 2020
    Там, Наредбата е спазена! Благодаря
  • 2
   Фг
   Фгх
   14 -12
   13:59, 26 мар 2020
   Затваряйте ги тези търгаши! Не се наядоха на пари бе! Ей че алчни хора има!
   • Не
    Не си добре
    19 -7
    16:51, 26 мар 2020
    Ти добре ли си? Търгаши били? Нарушават наредбата, безспорно, но замислете се коя част от спазването на наредбата ще спре разпространението на вируса. И Енди да затвори. А кое му е по различното от Кауфланд? Мислете с това, дето ви е между ушите.
   • Хх
    Ххх
    8 -5
    18:45, 26 мар 2020
    То да предлагаха нещо хубаво тия! То боклуци,палма, и полуфабрикати! Търгаши са.
  • 3
   Гр
   Гражданин
   14 -6
   15:30, 26 мар 2020
   Работят почти всички търговски обекти, които определено не са хранителни магазини, като Енди например. Да не говорим за механа св. Дух точно до общината.Пълно е със селски хетруши. Заповедта е пределно ясна, но къде е контрола.
  • 4
   Й
   й
   9 -2
   19:39, 26 мар 2020
   А преди два дена,педикюрния салон,до св.Дух,отвори към 10ч.Ма кво се чудим,виж,кои са собствениците.
  • 5
   Хх
   Ххх
   10 -4
   20:58, 26 мар 2020
   Община Димитровград е толкова корумпирана! Малък град сме, всички се познаваме, вдички знаят почти всичко. Повечето са толкова навързани - като кремвирши! Не знам как вървят по улицата. Трябва да е унизително да работиш за Общината. Хората те гледат и си мислят : Крадеш, корумпиран боклук! ( Или поне си част от схемата на крадящият ти шеф и си мълчиш!)
  • 6
   Ма
   Ма..
   5 -2
   07:39, 27 мар 2020
   Хасково също е корумпирана покрай тази трагедия си напълниха гушките
  • 7
   Се
   Селянин
   5 -2
   10:18, 28 мар 2020
   Кога ще проверите дюнер Кюшето, или пак се делим на наши и ваши
   • Гр
    гражданин
    1 0
    09:15, 30 мар 2020
    Те не са отваряли от 13,03 въобще

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  31 мар 2020
  Последни новини