Общината: Категорично невярно е, че в Тополово ще се разтоварва отпадък от Италия

Мъжът, разпространил невярната информация, ще бъде подведен под съдебна отговорност.
 
Община Асеновград информира, че публикуваният видео клип в социалните мрежи с камион, за който се твърди, че внася отпадъци от Италия, категорично не отговаря на истината.

Извършена е проверка от Регионална инспекция по околната среда и водите в Пазарджик, на чиято територия е бил изоставен товарният автомобил. Материалите, които е превозвал, не представляват отпадък, нито опасен материал. Това е разтопена на температура 200 градуса по Целзий найлонова суровина, която се ползва за производство на пластмасови изделия. 

Камионът се е придвижвал от Ихтиман за Тополово, като суровината е производство на фирма, развиваща дейността си в Елин Пелин. В района на Пазарджик водачът спира и изоставя превозното средство. За транспортирането на материала до селото се е наложило да бъде повикан друг шофьор от транспортната фирма. Товарът е пристигнал до крайната точка около 15:00 ч. в събота, 28 март. 

При пристигането си материалите са проверени от кмета на асеновградското село Йордан Дичев, представители на фирмата-доставчик и местното население, както и собственика на цеха, за производството на който е предназначена суровината. 

Процедурата по заявка и превоз на материалите е законосъобразна, е показала допълнителна проверка. Фирмите, засегнати в публикувания материал са предприели действия за подвеждане под съдебна отговорност на мъжа, който е разпространил видеото в социалните мрежи. Предстоят и допълнителни проверки за доизясняване на обстоятелствата по случая от РИОСВ - София и РИОСВ - Пловдив.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини