17 °C

Нови 25 случая на коронавирус за последното денонощие (видео)

25 са новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие, съобщи ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Общо потвърдените у нас случаи на COVID-19 са 379 към момента.

От 20-те нови случая от снощи един е в София, Варна -3, Силистра – 2, Шумен – 1, Бургас – 4, Кюстендил – 4, Кърджали – 1, Пловдив – 3, Стара Загора – 1. Новата област, където е регистриран коронавирус е Силистра, двамата заразени там са възрастно семейство.

От тестваните вчера, четирима с установен COVID-19 са се завърнали от чужбина, предишния ден - трима.

113 са под лекарско наблюдение в болнични условия, 13 от тях са интубирани.

По отношение на общата картина: 57% от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са при мъже, респективно – 43% при жени.

Средната възраст на лицата, дали положителна проба за новия коронавирус, е 46 години.

Излекуваните от COVID-19 до момента са 17.

У нас всички пациенти, заразени с коронавирус, се лекуват с хлорикин, посочи проф. Мутафчийски. Предстои това лекарство да започне да се произвежда в България.

Щетите ще бъдат поголовни. Да, маските носят определоно неудобство, но те са мярка, което ще отложи въвеждането на по-твърди мерки, поясни ген. Мутафчиев. Със заповед от снощи носенето на маски на обществени места е задължително за всички. Мярката е била обсъждана с щаба продължително време и е предложена от него. 

От снощи е задължително носенето на маски в Австрия и в Израел, даде пример началникът на оперативния щаб. Има недостиг на маски в целия свят, което изправя населението пред труден казус.

Обществените места за дефинирани от закона, каза генералът. Наясно сме, че сега ще има различни интерпретации, но казано накратко, това са всички места, офици, магазини, където влизането не се контролира. Телевизионното студио не е обществено място, даде пример ген. Мутафчийски. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Хи
  Химената
  10 -1
  09:11, 31 мар 2020
  Защо не спрете да се прибирате бе кучета долни !? Защо искате да разболеете близките и приятелите си ?
  • Ва
   Васко
   1 0
   11:24, 31 мар 2020
   Защото хората като останат без работа и изгонени от квартирите на улицата, какво да правят освен да се приберат? Да не мислите, че им е приятно?!
  • Бо
   Бончо
   0 0
   21:58, 31 мар 2020
   Бончо -долното куче идва у вас!
 • 2
  На
  НА ЗАПАД Е МНОГО ХУБАВО
  6 0
  09:29, 31 мар 2020
  Бля бля бля. Като е хубаво що се прибирате. Стойте там. Печелете пари.
 • 3
  25
  2591
  3 0
  09:33, 31 мар 2020
  Един казва ,че маските са задължителни от вторник,а друг-гратисен период до събота!Затова не ви вярваме!Синхронизирайте си действията!
 • 4
  Fa
  fak
  1 0
  10:27, 31 мар 2020
  Всички знаем че тези мерки са крайно недостатачни какво чакаме
 • 5
  Бо
  Бончо
  0 0
  21:57, 31 мар 2020
  Утре и я си отивам у нас!

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
01 юни 2020
Последни новини