Човешките лица на пандемията (снимки)

    От средиземноморското крайбрежие до Хималаите, от Манхатън до джунглата, коронавирусът променя живота на обикновените хора. Пандемията не е просто цифри в ежедневните статистики, а милиони човешки съдби, повлияни от общите усилия за справяне в новия коронавирус. Ето някои от тях, попаднали в потока на световните агенции:

    Местeн овчар от етноса гади седи със стадото си във временна стоянка на фона на заснежения масив Дхауладхар от Хималаите в Дхармасала, щата Химачал Прадеш, Индия, в неделя, 19 април 2020 г.  Гади се местят почти през цялата година, за да отвеждат стадата си на зелени пасища. Сега, заради мерките в щата, пастирите имат специални разрешителни, за да се придвижват по време на ограниченията.

    Игнасио Делгадо позира за снимка на щанда си на плодовия пазар в Памплона, Северна Испания. В страната вече пет седмици хората са в домашна смоизолация. Не са много смелите, които продължават да работят по време на коронавирусната епидемия, която уби над 20 000 техни съграждани. Тези работници - месари, таксиметрови шофьори, фармацевти в северния град Памплона, както и останалите градове и селища в Испания са обединени от своята смелост и едно оборудване - маската за лице.

    Със защитна маска и ръкавици, продавачите подготвят поръчки в диспансера за канабис The Higher Path в Лос Анджелис. Понеделник е 20 април, или 4/20. Това е кодът за празника на марихуаната, който обикновено се отбелязва с фестивали на открито и публични сесии за пушене. Но тази година заради изолацията партито се премести онлайн. В Орегон търговците на канабис отбелязват огромен пик през март 2020 г. - 30 % увеличение на средните продажби на дребно в сравнение с март 2019 г.  Клиентите идват по-рядко, но купуват повече, каза Дейвид Алпорт, който притежава два магазина Bridge City Collective в Портланд.

    Евангелска музикална група с маски, свири на улицата в квартал Петаре, един от най-бедните квартали в Каракас, Венецуела, в неделя, 19 април 2020 г. Наложената от правителството карантина трябва да помогне да се спре разпространението на новия коронавирус.

    В Биопарк Естрела в Чапа де Мота, Мексико група жирафи, надяващи се да бъдат нахранени, се приближават към журналист, служител и техните деца. След като трябваше да затвори миналия месец поради пандемията, тематичният и сафари парк започна авансово продажба на билети на половин цена онлайн, за да събере пари за изхранване на своите над 2000 животни.

    Харисън Тъкър носи маска, докато рисува в парк Аламо Скуеър в Сан Франциско в неделя, 19 април 2020 г., по време на епидемията от коронавирус.

    Алин Валерио показва номера си в цирк Ромина Орфей, паркиран в Сан Никола ла Страда, близо до Неапол, неделя, 19 април 2020 г. Алин и съпругата му Анамария мислят да напуснат цирка, за да отворят образователна ферма. „Но сега сме заседнали тук“, каза Анамария. Последното им представление било на 1 март, след което в Италия бяха спряни всички публични събития, за да се ограничи разпространението на COVID-19 в Италия. Това блокира 94 животни и девет семейства, работещи в цирка.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини