Това не е пеперуда, а жена без дрехи

Тези дни в социалните мрежи на няколко пъти попаднахме на една снимка, която привлече вниманието ни и ни накара да се загледаме по-задълбочено. Причината е, че на нея всъщност няма пеперуда, както първоначално всеки ще си помисли, а гола жена.

Оптичната илюзия, постигната с бодиарт, е дело на артиста Йоханес Щьотер. Той живее и работи в Италия и е познат като "майстора на невидимото". В последните години е отдаден на рисунките върху тела, с които успява реалистично да пресъздаде представители на животинския свят.

А най-новата му творба е именно пеперудата, в която превръща своя модел Лаура. Освен голямо търпение, защото минава през целия дълъг процес пет пъти, тя проявяват и завидна пластичност, за да успее да заеме необходимата за трансформацията поза.

Но крайният резултат оправдава и най-високите очаквания и Щьотер определя "Пеперудата" като най-добрата си творба досега.

Първата стъпка от работния процес е създаване на опростена скица, с която се определя необходимата позиция на тялото. След това художника изпробва с истински модел дали тя въобще е възможна. Следващата скица е по-голяма - с цветове и структури, и дава поглед върху търсения финален резултат. Въпреки че може да ни звучи лесно, всъщност е доста трудно, пише Daily Mail.

Друга много популярна творба на Щьотер е тропическата жаба, която рисува през 2013г. не върху един, а върху цели пет модела.

Едно от най-силните му умения, от които зависи перфектния резултат, е това да подбира най-правилния нюанс на всеки цвят, за да бъде илюзията максимално добра.

Освен да пресъздава животни върху човешки тела, художникът има и творби, в които слива своите модели с околната природна картина или пък със заобикалящата ги битова среда. И всеки път трябва да се загледаме много внимателно, за да видим къде точно е човекът.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини