Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняем изп. директор на "Лъки инвест" АД

Районна прокуратура – Асеновград привлече като обвиняем А.М., за това, че като изпълнителен директор на "Лъки Инвест" АД, на 21 февруари 2020 г., в землището на Лъки, в съучастие, като извършители, с Р.К., отговорник на хвостохранилище, и Л.В., управител на хвостохранилище, е допуснал да се замърси водното течение на реките Юговска и Чепеларска, чрез изтичане на цианиди – свободни, и с това ги е направил опасни за хора, животни и растения, както и негодни за ползването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели.

Първоначално по настоящото досъдебно производство, Районната прокуратура привлече като обвиняеми Р.К. и Л.В. (23 февруари), отговорник и управител на хвостохранилището, за което бе изнесена информация от прокуратурата. В хода на продължилото разследване бяха събрани нови факти и обстоятелства за повдигане на обвинение по същото дело и спрямо А.М., изпълнителен директор на дружество "Лъки инвест".

Делото е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив.

Спрямо обвиняемия А.М. е определена мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 10 000 лева. На 26 февруари спрямо обвиняемите Р.К. и Л.В. е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5 000 лева, за всеки един от тях, които са били внесени.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е "лишаване от свобода" от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 30 000 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини