4 °C

Прокуратурата протестира паричната гаранция на собственика на мотор, с който бе блъсната жена

Районна прокуратура – Асеновград внесе протест в Окръжен съд – Пловдив, против определението на Районен съд – Асеновград от 26 май, с което е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева спрямо С.С., на 42 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 22 май е предоставил на 17-годишен неправоспособен водач мотоциклет Хонда, с който е предизвикал ПТП и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на 40-годишна жена.

Със свое определение от 26 май Районният съд наложи на извършителя на деянието – непълнолетният Джем Кадир, мярка за неотклонение "задържане под стража". Същата мярка прокуратурата поиска и за обвиняемия собственик на мотора. Съдът обаче прецени, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен, но няма опасност да се укрие, защото има постоянен адрес и е трудово ангажиран.

В протеста на Районната прокуратура е отбелязано, че обвиняемият не е осъждан, но срещу него е била водена проверка. По настоящото досъдебно производство е установено, че мъжът се е познавал с младежа и е знаел за интереса му към мотоциклети. Двамата дори имали уговорка на 21 май да огледат друг мотор, към който мъжът е проявявал интерес за закупуване. Установено е, че обвиняемият е предложил и подтикнал момчето да управлява мотоциклета Хонда на 22 май, като няколко пъти му е казал, че може да го пробва и сам му е предал ключовете за него. Според протеста на прокуратурата, така той е създал необходимите предпоставки момчето да причини ПТП-то, като престъплението е със завишена степен на обществена опасност,

Освен това, след като разбрал за катастрофата и пострадалата жена, обвиняемият е направил опит да прикрие съпричастността си към извършеното престъпление, като е извършил и друго – обадил се на тел. 112 и подал неверен сигнал, че мотоциклетът му бил отнет.

Поради изложените обстоятелства, Районна прокуратура – Асеновград смята, че е налице опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което днес внесе настоящия протест в Окръжния съд.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини