Австрия разреши свободно влизане на граждани на 31 европейски държави

Министърът на външните работи Александър Шаленберг съобщи на пресконференция за решение на австрийското правителство за премахване на ограниченията за влизане в Австрия от 31 европейски държави.

Решението влиза в сила в полунощ на 15 срещу 16 юни.

От гражданите, пристигащи от тези държави, няма да се иска да представят тест или да бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

Четири държави са изключени от решението - това са Швеция, Великобритания, Испания и Португалия. Границите към тези държави остават затворени до второ нареждане, заяви Шаленберг. Остава задължението за представяне на отрицателен тест или 14-дневна карантина.

С новото решение се премахват ограниченията и към Италия, като правителството отправя "частично предупреждение" за пътуващите в Ломбардия, което по думите на министъра на здравеопазването означава, че всеки ще пътува на лична отговорност.

Правителството продължава да следи обстановката в държавите и ще рееагира при нужда, затова министър Шаленберг призова обществеността за разумно планиране на отуската и избягване на дестинации, където евентуалното завръщане по спешност би създало допълнителни трудности. Той отново отправи пожелание тази година отпуската да бъде планирана в Австрия. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини