31 задържани при спецоперация в областта срещу битовата престъпност и нарушенията на пътя

При проведена Специализирана полицейска операция на ОД на МВР - Пловдив за противодействие на битовата престъпност и обезпечаване на обществения ред, сигурност и безопасност на движението на територията на Пловдивска област са задържани 31 лица.

Акцията е проведена на 17.06.20 г. на територията на гр.Пловдив, гр.Асеновград, с.Дълго поле, с.Старосел, с.Ръжево Конаре, с.Мътеница, с.Ново Железаре, с.Паничери, с.Долна махала, с.Бегово, с.Калояново, с. Караджово, с.Болярци, с.Боянци, с.Тополово.

В нея са взели участие близо 200 служители на ОД на МВР - Пловдив и е била под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР - гл.комисар Ивайло Иванов също са били в Пловдив във връзка с провеждането на полицейската операция.

Лицата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Образувани са общо 31 бързи производства - за съхранение на акцизни стоки  без бандерол, за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, за разпространение и притежаване на наркотици, за извършване на хулигански прояви, застрашавайки другите участници в движението, за неспазване на противоепидемични мерки, за съхранение на незаконно огнестрелно оръжие, за управление на автомобил с чужди табели, за управление на МПС в срока на лишаване и за пречене на огран на властта да изпълни служебните си задължения.

По време на операцията са проверени 590 лица, 105 адреса и 372 моторни превозни средства. Съставени са 18 протокола за предупреждение по Закона за МВР и актове за установяване на административно нарушение. Иззети са алкохол, цигари и тютюн без бандерол, както и марихуана, съставени са актове по Закона за горите и др.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини