12 °C

Четирима военнослужещи в Асеновград заразени с коронавирус

Четирима военнослужещи в Асеновград са сред общо установените през последното денонощие 33 случая за Пловдивска област. Това съобщи пред журналисти областният управител Дани Каназирева.

Новите четирима военнослужещи в Асеновград, дали положителна проба за коронавирус, са контактни на установеният преди дни техен колега. Днес ще бъдат взети проби на още 30 военнослужещи в поделението.

В Кричим 18 шивачки са заразени с коронавирус. В шивашки цех в Кричим са изследвани всички 76 работници, по инициатива на собственика на фирмата, след като миналата седмица там бе установена заразена жена. Цехът е затворен и е поставен под карантина за две седмици, там се извършва пълна дезинфекция. Няма хоспитализирани от новоустановените 18 служителки, те са Кричим, Стамболийски, Перущица и Устина.

В град Баня - Карловско са установени два случая, а останалите са от други общини.

От всички 33-ма с Ковид-19 само двама са хоспитализирани, каза областният управител. И добави, че се работи по установяване на контактните лица на новоустановените случаи.

Дани Канзирева успокои през медиите родители на деца от детските градини в Пловдив, че няма забрана от РЗИ да се пускат климатиците в забавачките и поясни, че те ще се пускат по преценка на директорите.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини