21 °C

Издадено е строително разрешение за ремонт на пътя към манастир "Света Петка"

Изображение 1 от 3

  Вече има издадено разрешение за строеж на пътя към Мулдавския манастир "Света Петка" край Асеновград.

  Това съобщи днес заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров.

  "За съжаление през предходните 8 години не беше свършена голяма част от работата. Първият етап от изграждането на пътя към храма бе реализиран през предходния кметски мандат на доктор Христо Грудев. 

  Сегашното ръководство на общината успя за последните няколко месеца да приключи цялата процедура и съответно да бъде изготвено и издадено строително разрешение", посочи Димитров.

  Заместник-кметът поясни, че ще се търси вариант за финансиране на проекта, като това, което ще се реализира, е вторият етап от пътния участък. 

  Общата дължина на целия път е 2,578 километра. Трасето попада в горска територия , ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра.

  "За съжаление, вижда се в какво състояние е пътят в момента, а е изграден през 2011 г. Грешка от предходното управление, чиито последствия сега са за сметка на община Асеновград, е разрешаване трасето да се ползва от товарните автомобили, които обслужват трите кариери, разположени в близост", обясни Стоян Димитров.

  Към този момент ще се търси вариант фирмата, която оперира концесиите, да възстанови настилката, като ще бъде направено замерване.

  "Нашите опасения са, че може да ни обвинят в нарушения на настилката заради техниката, която ще се ползва за строеж на неизградената отсечка, достигаща самия манастир. А целият път е проектиран за лекотоварно движение, т.е за леки автомобили - до 3,5 тона. 

  Идеята ни е да се намери вариант да бъде възстановен и вече компрометираният участък, защото не е редно да правим втория, а първият да остане в такъв вид", категоричен е инженер Димитров.

  Вече е проведена среща между ръководството на община Асеновград и представители на ВиК - Пловдив. Темата бе свързана с осигуряване на водопровод до манастира "Света Петка". 

  Очаква се до средата на този месец и проектът на водното дружество да е готов.

  Сумата, която ще е необходима, за изпълнението на инвестицията, е в размер на 2,5 млн. лева без ДДС.

  Проектът ще включва изграждане на двулентов път, подпорни стени и ще бъдат спазени всички изисквания и стандарти, за да придобие обектът европейски вид.

  Към споменатата сума не са добавени средствата, необходими за изграждането на водопровода.

  "От страна на премиера Бойко Борисов имаше обещани средства още преди повече от 2 години. Но до този момент не са били предприети действия по изготвяне на проект, за да има основание за отпускане на пари от държавата", каза заместник-кметът и допълни в заключение, че самият проект може да започне веднага, след като бъде осигурено финансиране и бъде избран изпълнител чрез провеждане на обществена поръчка.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  25 сеп 2020
  Последни новини