4 °C

Издадено е строително разрешение за ремонт на пътя към манастир "Света Петка"

Изображение 1 от 3

  Вече има издадено разрешение за строеж на пътя към Мулдавския манастир "Света Петка" край Асеновград.

  Това съобщи днес заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров.

  "За съжаление през предходните 8 години не беше свършена голяма част от работата. Първият етап от изграждането на пътя към храма бе реализиран през предходния кметски мандат на доктор Христо Грудев. 

  Сегашното ръководство на общината успя за последните няколко месеца да приключи цялата процедура и съответно да бъде изготвено и издадено строително разрешение", посочи Димитров.

  Заместник-кметът поясни, че ще се търси вариант за финансиране на проекта, като това, което ще се реализира, е вторият етап от пътния участък. 

  Общата дължина на целия път е 2,578 километра. Трасето попада в горска територия , ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра.

  "За съжаление, вижда се в какво състояние е пътят в момента, а е изграден през 2011 г. Грешка от предходното управление, чиито последствия сега са за сметка на община Асеновград, е разрешаване трасето да се ползва от товарните автомобили, които обслужват трите кариери, разположени в близост", обясни Стоян Димитров.

  Към този момент ще се търси вариант фирмата, която оперира концесиите, да възстанови настилката, като ще бъде направено замерване.

  "Нашите опасения са, че може да ни обвинят в нарушения на настилката заради техниката, която ще се ползва за строеж на неизградената отсечка, достигаща самия манастир. А целият път е проектиран за лекотоварно движение, т.е за леки автомобили - до 3,5 тона. 

  Идеята ни е да се намери вариант да бъде възстановен и вече компрометираният участък, защото не е редно да правим втория, а първият да остане в такъв вид", категоричен е инженер Димитров.

  Вече е проведена среща между ръководството на община Асеновград и представители на ВиК - Пловдив. Темата бе свързана с осигуряване на водопровод до манастира "Света Петка". 

  Очаква се до средата на този месец и проектът на водното дружество да е готов.

  Сумата, която ще е необходима, за изпълнението на инвестицията, е в размер на 2,5 млн. лева без ДДС.

  Проектът ще включва изграждане на двулентов път, подпорни стени и ще бъдат спазени всички изисквания и стандарти, за да придобие обектът европейски вид.

  Към споменатата сума не са добавени средствата, необходими за изграждането на водопровода.

  "От страна на премиера Бойко Борисов имаше обещани средства още преди повече от 2 години. Но до този момент не са били предприети действия по изготвяне на проект, за да има основание за отпускане на пари от държавата", каза заместник-кметът и допълни в заключение, че самият проект може да започне веднага, след като бъде осигурено финансиране и бъде избран изпълнител чрез провеждане на обществена поръчка.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
  25 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
  25 ное 2020
  Последни новини