21 °C

Ремонтът на централния площад "Акад. Николай Хайтов" започна

Изображение 1 от 4

  Днес, 03.09.20 г., на площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград се проведе официална церемония "Първа копка" по проект : "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" в гр. Асеновград - I етап", договор за БФП № bg16rfop001-1.025-0006-C01.

  На събитието присъстваха д-р Христо Грудев - кмет на община Асеновград, инж. Стоян Димитров - заместник-кмет на Асеновград, д-р Теньо Манолов - заместник-кмет на Асеновград, председателят на Общински съвет - Асеновград, общински съветници, екипът по проекта, представители на фирмите изпълнители, служители на общината, представители на медиите, граждани.

  Като изложение д-р Грудев представи основната цел и параметри на проекта. А именно : обща стойност - 4 313 813,86 лева, която е 100 % безвъзмездна финансова помощ.

  От общата сума европейското финансиране от ЕФРР е в размер на 3 666 741,78 лева и национално съфинансиране - 647 072,08 лева.

  Това е един от най-значимите проекти, които ще бъдат реализирани, тъй като се ремонтира част от града, която се ползва от всички жители и гости на града. 

  Д-р Грудев описа основните интервенции по 3-те площадни нива, като обърна внимание, че най-важна от тях е на второто - плочата на бившия търговски център.

  Тя ще бъде изцяло разрушена, тъй като е компрометирана и опасна. На нейно място ще се положи нова плоча, върху която ще се изградят постоянна открита сцена с обслужваща сграда, алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих. 

  Планирано е и подмяна на настилки, цялостно отводняване, ново улично и площадково осветление, включително осветяване на околните обществени сгради - Градска библиотека "Паисий Хилендарски", общинска администрация и РУ на МВР. 

  Ще бъдат изградени система за видеонаблюдение, цялостно озеленяване на новооформените зелени площи, поливна система и съоръжения, осигуряващи достъпност за хората с увреждания. 

  "Към днешна дата, само 90 дни след подписването на Договора за безвъзмездна финансова помощ, са проведени всички обществени поръчки и са избрани изпълнители по всички дейности, заложени в проекта.

   С това изпреварваме с 3 месеца предварително разчетения график. Така реализацията на проекта може да навлезе в същинската си част, а именно изпълнение на строително-монтажните работи", посочи кметът.

  Той подчерта, че в кратки срокове след започване на новия управленски мандат в община Асеновград е било осигурено финансирането, което ще позволи проектът да бъде приключен в срок.

  Междувременно, доктор Грудев съобщи,че е направена и организация за достъп на гражданите до сградата на общинската администрация и до Градската библиотека по време на изпълнение на строителните дейности.

  В заключение кметът пожела спорна работа на екипа на проекта и изпълнителите и отправи пожелание към всички присъстващи да са живи и здрави и след изпълнението, заедно да открият обновения център на Асеновград. 

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  29 сеп 2020
  Последни новини