1 °C

Ремонтът на централния площад "Акад. Николай Хайтов" започна

Изображение 1 от 4

  Днес, 03.09.20 г., на площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград се проведе официална церемония "Първа копка" по проект : "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" в гр. Асеновград - I етап", договор за БФП № bg16rfop001-1.025-0006-C01.

  На събитието присъстваха д-р Христо Грудев - кмет на община Асеновград, инж. Стоян Димитров - заместник-кмет на Асеновград, д-р Теньо Манолов - заместник-кмет на Асеновград, председателят на Общински съвет - Асеновград, общински съветници, екипът по проекта, представители на фирмите изпълнители, служители на общината, представители на медиите, граждани.

  Като изложение д-р Грудев представи основната цел и параметри на проекта. А именно : обща стойност - 4 313 813,86 лева, която е 100 % безвъзмездна финансова помощ.

  От общата сума европейското финансиране от ЕФРР е в размер на 3 666 741,78 лева и национално съфинансиране - 647 072,08 лева.

  Това е един от най-значимите проекти, които ще бъдат реализирани, тъй като се ремонтира част от града, която се ползва от всички жители и гости на града. 

  Д-р Грудев описа основните интервенции по 3-те площадни нива, като обърна внимание, че най-важна от тях е на второто - плочата на бившия търговски център.

  Тя ще бъде изцяло разрушена, тъй като е компрометирана и опасна. На нейно място ще се положи нова плоча, върху която ще се изградят постоянна открита сцена с обслужваща сграда, алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих. 

  Планирано е и подмяна на настилки, цялостно отводняване, ново улично и площадково осветление, включително осветяване на околните обществени сгради - Градска библиотека "Паисий Хилендарски", общинска администрация и РУ на МВР. 

  Ще бъдат изградени система за видеонаблюдение, цялостно озеленяване на новооформените зелени площи, поливна система и съоръжения, осигуряващи достъпност за хората с увреждания. 

  "Към днешна дата, само 90 дни след подписването на Договора за безвъзмездна финансова помощ, са проведени всички обществени поръчки и са избрани изпълнители по всички дейности, заложени в проекта.

   С това изпреварваме с 3 месеца предварително разчетения график. Така реализацията на проекта може да навлезе в същинската си част, а именно изпълнение на строително-монтажните работи", посочи кметът.

  Той подчерта, че в кратки срокове след започване на новия управленски мандат в община Асеновград е било осигурено финансирането, което ще позволи проектът да бъде приключен в срок.

  Междувременно, доктор Грудев съобщи,че е направена и организация за достъп на гражданите до сградата на общинската администрация и до Градската библиотека по време на изпълнение на строителните дейности.

  В заключение кметът пожела спорна работа на екипа на проекта и изпълнителите и отправи пожелание към всички присъстващи да са живи и здрави и след изпълнението, заедно да открият обновения център на Асеновград. 

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
  22 яну 2021
  Последни новини