Дрон засне как 10 хиляди патици чистят оризови полета (видео)

Гледката на 10 хиляди гъски вкупом придвижващи се под открито небе, сама по себе си е внушителна. Гъшата орда има обаче по-важна двойна мисия. По това време на годината по традиция така се чистят оризовите ниви в Тайланд.

След като реколтата от ориз е събрана във ферма в провинция Накхон Патом в Тайланд, около 10 000 патици са пуснати от фермата и те инстинктивно се насочват към наводнените полета

Кадри от дрон показват птиците, които се движат на зиг-заг през полетата, докато се насочват към богатите на храна оризови насаждения.

Патиците Каки Кембъл, британска порода, се пускат из оризовите полета след 20 дни в развъдник и ще бъдат отглеждани в движение през следващите няколко месеца. След като обикалят ориза около пет месеца, те ще се върнат във фермата за патици, за да снасят яйца през следващите три години.

"Ползата (за животновъда) е, че намаляваме разходите за изхранване на патиците", казва 34-годишният Апиват Чалермклин, животновъд, който поема бизнеса от баща си. "И в замяна на това, патиците помагат на оризовъдите, като изяждат вредителите във фермата и фермерите могат да намалят употребата на химикали и пестициди."

Апиват има четири стада патици, които се движат из различни оризови полета в провинцията, където фермерите обикновено обработват три оризови култури всяка година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини