9 °C

Пълен списък на мерките за ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на област Пловдив

Пълен списък на мерките за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция на територията на област Пловдив, които Областния кризисен щаб обяви днес :

Градски транспорт - община Пловдив

1. Всички лица, които се намират в траспортни средства от масовия градски транспорт на община Пловдив, са длъжни да имат поставена защитна маска за лица за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата ( в това число - кърпа, шал, шлем и др. )

В случай на неизпълнение на посочената мярка деянието се наказва с глоба от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лева. 

2. Възлага на Община Пловдив да определи длъжностни лица, които да контролират спазването на изискването за носене на защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата, както и за създадената организация за спазване на противоепидемичните мерки от страна на фирмите превозвачи в транспортните средства от масовия градски транспорт на община Пловдив.

В случай на нарушения определените длъжностни лица следва да съставят актове за установяване на административно нарушение.

3. Възлага на фирмите превозвачи от масовия градски транспорт на община Пловдив да създадат организация за спазване на въведените противоепидемични мерки, в това число и спазване на изискването за поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, от пътници и служители в градския транспорт. 

В случай на нарушение имуществената санкция за едноличния търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2000 лева, а при повторно нарушение - от 2000 до 5000 лева.

Фирмите превозвачи следва да уведомят Областния кризисен щаб за създадената организация в срок до 22.10.20 г. ( четвъртък ).

5. Община Пловдив следва да представя до 11:00 ч. през Областния кризисен щаб ежедневен доклад за извършените проверки и съставените актове и предписания в транспортните средства от масовия градски транпорт на община Пловдив. 

Междуградски транпорт - област Пловдив

6. Възлага на органите на РЗИ и МВР да извършват инцидентни проверки за спазване на изискването за поставена защитна маска за лице за еднократно или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата ( в това число -кърпа, шал, шлем и др. ) в транспортните средства от международния транспорт на територията на област Пловдив. 

Хранителни и нехранителни супер /хипермаркети / магазини

7. Да се създаде строг пропускателен режим в хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети ( до 100 посетители )  с оглед недопускане на близък физически контакт. Управителите на посочените обекти следва да уведомят Областния кризисен щаб за създадената организация за спазване на въведените противоепидемични мерки ( спазване на дистанция, носене на маска/предпазно средство и др. )

8 Възлага на собствениците на хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети във всички обекти да бъде поставена на видно място информационна табела, в която е посочено задължението за поставяне на защитна маска за лице или друго средство, както и глобата за нарушение на въведената противоепидемична мярка ( от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лева )

9. Възлага на собствениците на хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети да създадат организация за спазване на въведените противоепидемични мерки, в това число и спазване на изискването за осигуряване на дистанция, поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, от посетители и служители в съответния обект. 

В случай на нарушение имущественната санкция за едноличния търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2000 лева, а при повторно нарушение - от 2000 до 5000 лева. 

Собствениците на хранителните и нехранителните хипермаркети и супермаркети следва да уведомят Областния кризисен щаб за създадената организация до 22.10.20 г. ( четвъртък ).

10. Възлага на собствениците на малки хранителни и нехранителни магазини да създадат организация, съобразно площта на съответния обект, за спазване на дистанция от 2 метра между посетители/персонал, както и поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, от посетители и служители в съответния обект.

В случай на нарушение имуществената санкция за едноличен търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2000 лева, а при повторно нарушение - от 2000 до 5000 лева.

11. Възлага на собствените на малки хранителни магазини в обектите да бъде поставена на видно място информационна табела, в която е посочено задължението за поставяне на защитна маска за лице или друго средство, както и глобата за нарушение на въведената противоепидемична мярка ( от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лева ).

12. В случай на неспазване от страна на собствениците на хранителни, нехранителни хипермаркети, супермаркетии малки магазини на въведените противоепидемични мерки Областният кризисен щаб ще предприеме действия и ще сезира компетентните органи за затваряне на съответния обект.

Контролни органи

13. Във връзка с ефективното изпълнение на противоепидемичните мерки контролните органи (РЗИ - Пловдив, Община Пловдив, ОД на МВР - Пловдив, ОДБХ - Пловдив и Дирекция "Инспекция по труда - Пловдив ) следва да изпратят график и информация за екипи във връзка с предстоящите проверки.

14. Възлага на Дирекция "Инспекция по труда - Пловдив" да извършва регулярни проверки на работодатели на територията на община Пловдив относно спазване на въведените противоепидемични мерки, съобразно тяхната компетентност. 

Дирекция "Инспекция по труда - Пловдив" следва да представя до 11:00 ч. пред Областния кризисен щаб ежедневен доклад за извършените проверки и съставените актове и предписания. 

15. Възлага на ОДБХ - Пловдив да извършва регулярни проверки в заведенията за хранене и развлечения на територията на община Пловдив, контролирани от агенцията, съобразно тяхната компетентност.

ОДБХ - Пловдив следва да представя до 11:00 ч. пред Областния кризисен щаб ежедневен доклад за извършените проверки и съставените актове и предписания. 

16. Възлага на РЗИ - Пловдив и ОД на МВР - Пловдив да продължат да изпращат ежедневни справки за извършени проверки за спазване на противоепидемичните мерки. 

Пенсионерски клубове

17. Възлага на районните кметове в община Пловдив да извършат проверка на клубовете за пенсионери, находящи се на територията на съответните райони, като при необходимост обектите бъдат затваряни за посетители. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  🤍
  🤍
  0 0
  17:10, 20 окт 2020
  Циркът става все по-голям.

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини