Заместник-кметът Петър Петров гостува в "иновативно" средищно училище

Изображение 1 от 3

    Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инженер Петър Петров посети СУ "Свети Свети Кирил и Методий". Повод за визитата бе Денят на народните будители.

    Заместник-кметът поднесе букет цветя на директора на учебното заведение Мая Краева и пожела тя и екипът й да продължават да будят интереса и желанието на децата към образоването с провеждането на иновативни методи на обучение.

    Петров избра да посети точно това училище поради факта, че то е най-голямото в общината.

    Сградата на СУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Асеновград е на 4 етажа. Там се обучават над 1 000 ученици. Те разполагат със специализирани кабинети по история, география, изобразително изкуство, музика, компютърни зали, собствени библиотека и фитнес, физкултурен салон и няколко игрища, стаи, приспособени за практическа дейност в различни професионални насоки и много други. 

    "Трогната съм от жеста, че ръководството на общината избра да посети точно нашето училище по повод големия български празник", сподели директорът на училището. 

    Тя съобщи, че учениците от 8-ми до 12-ти клас на школото вече са преминали в дистанционна форма на обучение.

    Пред заместник-кмета директорът разказа, че ръководството на учебното заведение винаги се е старало да предостави благоприятна среда за протичане на учебния процес и учениците да се чувстват благоприятно и спокойно. Базата дава възможност за развитие и изграждане на творческите заложби у подрастващите.

    Училището е едно от първите в общината с профил за изучаване на чужд език и с изградено игрище за тенис на корт. От няколко години сред най-новите профили е и паралелка по "Софтуерни и хардуерни науки". 

    Нестрандартна идея е и програмата за занимания по интереси, които подготвят млади предприемачи, предоставяйки им възможност за добра реализация. За трета поредна година училището е с приза "иновативно".

    Признанието си е получило заради ползването на електронни образователни ресурси и прилагане на малко известни методи за обучение.

    Такъв е, например, урок, който продължава 60 вместо 40 минути и се преподава от няколко учители едновременно. Избира се една обща тема и всеки от преподавателите въвежда учениците в нея чрез теоретични и практически занимания.

    Иновативното учебно заведение сключва партьорства с други такива от цялата страна. 

    "Всички успехи на училището дължим на колектива. Педагозите ни непрекъснато обновяват квалификацията си. Благодарим и на община Асеновград за оказваната подкрепа", каза в заключение Краева. 

    Посещението на инженер Петров приключи с обиколка из базата  на школото. Заместник-кметът се започна със състоянието на класните стаи и спортните съоръжения. 

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини