8 °C

На професионалния си празник - 8 ноември, служители на ОДМВР Пловдив с високи отличия за постигнати резултати

Във връзка с професионалния празник на полицията - 8 ноември, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски награди за постигнати изключително високи резултати служители на пловдивската дирекция, които с професионализма си и образцовото изпълнение на служебните си задължения пресякоха и осуетиха котрабандна дейност с акцизни стоки и в изключитлено кратки срокове разкриха извършителите на тежки престъпления против личността.

В рамките само на няколко дни служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград разкриха 3 нелегални добре прикрити незаконни фабрики и производствени линии - модерно оборудвана фабрика в Желязно, подготвена за предстояща работа, производствена линия, бълваща готова продукция в Цалапица и цех в село Калековец, където е бил нарязван самия тютюн, необходим за производството и продажбата на цигари.

От трите места служители на областната дирекция иззеха оборудване за нарязване на тютюн и производство на цигари, произведени късове, нарязан тютюн и суровина.

Иззетото количество безакцизна стока надхвърли 4,5 тона, а 300 са откритите мастербокса цигари.

За изключителен принос при изпълнение на служебния си дълг и активно противодействие на престъпления, свързани с придобиване, държане, разпространение и производство на стоки без бандерол са отличени служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград.

Действията на полицаите са доказателство за професионализъм, отговорност, висок морал и воля в ежедневната им работа, а резултатите от нея - гарант за спокойствието на жителите на област Пловдив.

За проявена инициативност и постигнати високи резултати - пресечен опит да бъдат укрити предмети, множество материали, машини и агрегати, както и технически съоръжения за производство на тютюневи изделия с предметна награда - с огнестрелно оръжие е отличен младши експерт Димитър Павлов Павлов ( младши полицейски инспектор в група "Охранителна полиция" към РУ - Труд), а колегите му от участъка - младши експерт Петър Георгиев Тошев ( младши разузнавач ( издирване ) в група "Криминална полиция" ) и младши експерт Христо Найденов Найденов ( младши полицейски инспектор в група "Охранителна полиция" ) са наградени с "Обявяване на благодарност" с индивидуална парична сума.

С индивидуални парични награди "Обявяване на благодарност" са отличени и двама служители в група "Охранителна полиция на РУ - Стамболийски - инспектор Иван Георгиев Пампов и младши инспектор Илия Ангелов Кирев, който е старши полицай, водач на патрулен автомобил.

С министерска заповед за конкретен принос при изпълнение на служебните задължения и действия по разкриване и предотвратяване на престъпления с акцизни стоки без бандерол за наградени и двама служители на РУ - Асеновград. 

По повод 8-ми ноември с парична сума и "Обявяване на благодарност" са удостоени полицейски инспектори от участък Садово - инспектор Димитър Насков Колев и младши инспектор Васил Димитров Михайлов.

В хода на спеиализирана операция на 11 октомври униформените откриха близо 2 и половина тона контрабанден тютюн, укриван в стопанска постройка в село Катуница. 

За съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнението на конкретни професионални задачи, свързани с разкриване и документиране на престъпления против личността с предметна награда - огнестрелно оръжие е отличен и началника на РУ - Хисаря - главен инспектор Пламен Арабски. 

Старши инспектор Венцислав Николаев Акалийски, началник група Криминална полиция, и началника на участък Калояново - Радослав Йорданов Генов са с обявена благодарност и парична награда. 

Отличията на наградените полицейски служители са доказателство, че резултатите от постигнатото не са инцидентни, а са плод на изключително добър синхрон в работата както между отделните звена в ОД на МВР Пловдив, така и с Прокуратурата.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини