РИОСВ - Пловдив извърши над 190 проверки през октомври, предприятие в Асеновград с акт

През месец октомври експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите ( РИОСВ - Пловдив ) са извършили 191 проверки на 177 обекта, от които 114 планови и 77 извънредни. 

За периода има постъпили 39 сигнала на "зелен телефон" и 9 писмени жалби, на които е реагирано веднага.

В рамките на проведения контрол експертите са дали 66 предписания за отстраняване на установените нарушения.

За констатирани административни нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните закони РИОСВ - Пловдив състави седем акта ( АУАН ).

Две предприятия в град Съединение и в град Асеновград са получили актове за неорганизирано емитиране на прахообразни вещества в атмосферата при осъществяване на дейността си в нарушения на Закона за водите. АУАН са получили и три дружества заради неспазване на Закона за управление на отпадъците и по-конкретно за извършване на дейности по транспортиране на отпадъци без разрешително и за неизпълнение на дадено от екоинспекцията предписание.

През октомври директорът на РИОСВ - Пловдив издаде заповед за принудително спиране на биоцентралата в село Труд, а операторът й представи в екоинспекцията План за безопасно извеждане от експлоатация на инсталацията. След установено неспазване на заповедта се стигна и до запечатване на входовете към ферментаторите и крановете на инсталацията.

Общо събраните суми от институцията по наложени глоби и санкции през месеца са 40 875 лева, като 3 420 лева от тях са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини