8 °C

Медицинският щаб прие правила за лечение на пациенти с COVID-19, които са на хемодиализа, имат онкологични заболявания или се нуждаят от интензивни грижи

Със свое решение Медицинският щаб прие правила за лечение на пациенти с COVID-19, които са на хемодиализа, имат онкологични заболявания или се нуждаят от интензивни грижи, това съобщи областният управител Дани Каназирева. 

Решението касае всички седем диализни центъра на територията на областта, където трябва да бъде създадена такава организация, която да осигури диализата на положителните пациенти с COVID-19 с обособяване на специални зони и времеви диапазон, за да се гарантира и безопасността на останалите пациенти.

Друго решение е, че в КОЦ в Пловдив няма да се разкрива COVID отделение, а ще се обособят зони за лечение само на лежащо болни пациенти с онкологични заболявания със съмнение или доказан COVID-19. Решението е съгласувано с Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания.

За да се обезпечи по-добре интензивното лечение на болни с коронавирус, Медицинският щаб изготви график за извършване на хоспитализация на тежки случаи на COVID-19, както следва:

УМБАЛ „Св. Георги“ приемат случаи от МБАЛ „Тримонциум“, МБАЛ „Парк Хоспитал“, МТБ  и МБАЛ „Д-р Киро Попов-Карлово“, в  УМБАЛ „Пълмед“ се приемат случаи от МБАЛ Пловдив към ВМА и  МБАЛ „Асеновград“, в МБАЛ „ЦОХ“ - от МБАЛ „Св. Мина“;  в МБАЛ „Св. Иван Рилски“  се приемат пациенти за интензивно лечение от  МБАЛ „Раковски“, в МБАЛ „Св. Каридад“ - случаи от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, а в УМБАЛ „Еврохоспитал“ - случаи от МБАЛ „Първомай“.

„Този график се прави, за да няма лутане и линейките да знаят къде да транспортират пациентите при нужда. Целта е всеки един болен да получи най-доброто лечение, а тежките случаи необходимите интензивни грижи.

За това се разкриват и допълнителни  интензивни легла в УМБАЛ „Свети Георги“, където и ще се приемат най-много пациенти при влошаване на състоянието. Допълнителни легла се откриват и в болница „Каспела“ и в Окръжна болница“, обясни Каназирева.

Същевременно със заповед на РЗИ се увеличава и броя на леглата за лечение на COVID-19 в следните лечебни заведения: МБАЛ „Св. Мина“ - с 60 (стават общо 150), в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ с 21 (стават общо 51) и в МБАЛ „Асеновград“ –  с 10 (стават общо 57).

Областният управител благодари на управителите на болниците и медицинските екипи за отговорността и работата, която вършат до момента, като подчерта, че болниците в Асеновград, Раковски и Първомай се справят много добре в ситуацията и имат добра организация.

Според Каназирева болницата в Карлово ще бъде подпомогната кадрово, като там ще започнат работа двама лекари специализанти от Пловдив.

 „С тях ще бъде подписан договор, като ще взимат както заплати, така и допълнителните 1000 лева от държавата за работа на първа линия. Ще им бъде осигурен и транспорт до Карлово“, уточни тя.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини