-3 °C

4 000 лева отпусна община Асеновград за изграждането на нова спортна площадка в Тополово

Изображение 1 от 4

  Община Асеновград подпомогна изграждането на спортна площадка в село Тополово. Инициатори са местни жители, като много хора се включиха и с доброволен труд.

  Сумата, която бе събрана от дарители за целта е в размер на над 25 000 лева, от които 4 000 лева бяха отпуснати от община Асеновград.

  Игрището може да се ползва не само за футбол, но и за тренировки по волейбол. Съоръжението е изградено в двора на ОУ „Отец Паисий“.

  „Община Асеновград ще продължава да подкрепя спорта и спортистите в града и населените места, както досега. Изграждането на това спортно съоръжение е доказателство за желанието на децата ни да тренират и да достигат високи върхове и успехи.

  Надявам се спортната площадка да се ползва и от деца, и от младежи, които да израстват не само физически тук, но и да градят характер и воля“, каза пред присъстващите заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, който преряза лентата, откривайки официално новото съоръжение.

  Кметът на Тополово Йордан Дичев благодари на инициаторите за реализираната идея и на кмета на общината доктор Христо Грудев за личната ангажираност и оказаната финансова подкрепа от общинската управа.

  „Съоръжението ще остане и занапред и съвсем спокойно родителите ще могат да оставят децата си да тренират тук. Едно от основните притеснения досега беше, че трябваше децата да ходят до основния стадион в селото, който се намира от другата страна на главна пътна артерия.

  Родители се страхуваха да пускат момчетата и момичетата си да тренират там, тъй като пресичането на пътя е доста опасно, тъй като участъкът е доста оживен.

  Тук, в училищния двор, тренировките ще бъдат съвсем спокойни и пълноценни“, посочи Дичев.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини