4 000 лева отпусна община Асеновград за изграждането на нова спортна площадка в Тополово

Изображение 1 от 4

    Община Асеновград подпомогна изграждането на спортна площадка в село Тополово. Инициатори са местни жители, като много хора се включиха и с доброволен труд.

    Сумата, която бе събрана от дарители за целта е в размер на над 25 000 лева, от които 4 000 лева бяха отпуснати от община Асеновград.

    Игрището може да се ползва не само за футбол, но и за тренировки по волейбол. Съоръжението е изградено в двора на ОУ „Отец Паисий“.

    „Община Асеновград ще продължава да подкрепя спорта и спортистите в града и населените места, както досега. Изграждането на това спортно съоръжение е доказателство за желанието на децата ни да тренират и да достигат високи върхове и успехи.

    Надявам се спортната площадка да се ползва и от деца, и от младежи, които да израстват не само физически тук, но и да градят характер и воля“, каза пред присъстващите заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, който преряза лентата, откривайки официално новото съоръжение.

    Кметът на Тополово Йордан Дичев благодари на инициаторите за реализираната идея и на кмета на общината доктор Христо Грудев за личната ангажираност и оказаната финансова подкрепа от общинската управа.

    „Съоръжението ще остане и занапред и съвсем спокойно родителите ще могат да оставят децата си да тренират тук. Едно от основните притеснения досега беше, че трябваше децата да ходят до основния стадион в селото, който се намира от другата страна на главна пътна артерия.

    Родители се страхуваха да пускат момчетата и момичетата си да тренират там, тъй като пресичането на пътя е доста опасно, тъй като участъкът е доста оживен.

    Тук, в училищния двор, тренировките ще бъдат съвсем спокойни и пълноценни“, посочи Дичев.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини