25 °C

Наградиха първата столетница за 2021 година в Асеновград

Изображение 1 от 2

  Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров връчи специален гравиран плакет, букет цветя и парична сума в размер на 500 лева за първата столетница в общината за 2021 година.

  100-годишната Надежда Гоцева отпразнува юбилейния си рожден ден на 17-ти януари. Празникът бе отбелязан в компанията само на най-близките й хора поради епидемичната обстановка.

  "От името на кмета на града доктор Христо Грудев и от свое име искам да пожелая на баба Надя най-вече здраве и още дълги години да бъде с любимите си хора", каза Петров.

  Заради пандемията заместник-кметът прие в кабинета си само сина на Надежда Гоцева, за да приеме подаръка и жената да не се среща с външни хора.

  Тя е първият столетник, който община Асеновград подпомага с 500 вместо 300 лева, както беше досега.

  Увеличението на помощта за асеновградчани, навършили 100-годишна възраст, е по предложение на заместник-кмета Петър Петров, като окончателното решение е на Общинския съвет в града.

  "С този жест искаме да покажем своето уважение и загриженост към столетниците. Те са нашата история, съхранили миналото на Асеновград, възпитавали са ни и са предавали опита си на поколения наред. Сега е време ние да им се отблагодарим със същото", посочи в заключение на емоционално изказване инженер Петров.

  През 2021 г. 100-годишен юбилей ще отпразнуват общо четири асеновградчанки. Първата е Надежда Гоцева, втората жена е родена през юни 1921 г., а останалите две ще честват юбилейния си рожден ден през септември.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини