Отмениха карнавала в Рио де Жанейро заради пандемията

Властите в Рио де Жанейро решиха да отменят известния годишен карнавал през 2021 г. Кметът на града Едуардо Паис обяви това решение в Twitter.

През септември организаторите на карнавала в Рио де Жанейро отмениха събитието, което трябваше да се проведе през февруари тази година, заради  ситуацията с коронавируса. През ноември обаче Лигата на Самба училищата предложи карнавалът да се проведе през юли, ако бъде постигнат напредък във ваксинирането на населението.

"Никога не съм крил страстта си към карнавала и ясната визия за икономическото значение на това културно събитие за нашия град. Сега обаче няма смисъл да се предполага, че можем да проведем карнавал през юли", пише Паис.

Според кмета на Рио де Жанейро тържеството изисква много подготовка, която в момента изглежда невъзможна.

„Със сигурност през 2022 г. ние (всички ваксинирани) ще можем да празнуваме живота и нашата култура с цялата си интензивност, която заслужаваме“, добави кметът.

Бразилия е една от най-тежко засегнатите страни от пандемията от COVID-19. По последни данни в страната са регистрирани 8 697 368 случая на коронавирусна инфекция, загинали са 214 147 души.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини