Двама шофьори са предложили подкуп на полицейски служители през почивните дни в област Пловдив, общо 653 нарушения са установени по ЗДвП

Пловдивската полиция с поредна акция по пътищата на Пловдив и областта през изминалите почивни дни.

В часовите диапазони от 11.00 ч. до 23.00 ч. на 30.01. и на 31.01 са проверени 394 водачи на МПС и 477 лица.  Установени 653 нарушения.

Целта на засиления контрол по пътищата е недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества и техните аналози.

В резултат на проверките 14 от водачите са останали без книжки, 6 от автомобилите са спрени от движение, а 7 от превозните средства са дерегистрирани.

За установени административни нарушения са съставени 85 акта, а наложените глоби по фиш са 64 броя.

7 са започнатите бързи производства за престъпления по пътищата.

Два са случаите, при които водачи са предложили подкуп на длъжностни лица, за да избегнат санкции за извършено нарушение.

5 са установените престъпления, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. В два от случаите дрегерът е отчел над 1,2 промила.

Установени да шофират без поставен обезопасителен колан и защитна каска са били 38 от проверените.

7 са лицата, които са седнали зад волана на превозно средство, без да имат правоспособност за това.

17 броя са наложените санкции по отношение на установени технически неизправности на проверените превозни средства.

Пет от проверените автомобили са нямали задължителна застраховка "Гражданска отговорност", а 40 са случаите с установени нередовни пътни документи.

Само един от водачите е глобен за използване на мобилен телефон по време на управление.

63 са другите констатирани нарушения по ЗДвП, за които водачите ще носят съответната отговорност.

По отношение на проверките, свързани със спазването на скоростните ограничения, само за 12 часа резултатите сочат установени 478 превозни средства, чиито водачи са си позволили да надвишат максимално допустимата в проверявания участък скорост.

В хода на акцията служителите на реда са връчили и 21 електронни фиша на водачи и пътници в проверяваните превозни средства, които имат вече стари нарушения на пътя.

Стойността на връчените фишове е близо 2 500 лв.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини