Марияна Николова призовава работещите в туризма да се ваксинират

Вицепремиерът Марияна Николова призовава работещите в туризма да се ваксинират в четвърта фаза, която вече е в ход.

"Запазването и рестартът на туристическия сектор са отговорност не само на правителството, но и на работещите в него", казва Николова, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма.

Николова призовава и браншовите организации, които настояваха за приоритетно ваксиниране за заетите в сектор туризъм, както и всички ангажирани с предоставянето на продукти и услуги в бранша, да направят необходимата организация сред своите служители за имунизацията.

По думите й отговорното поведение е единственият начин секторът да бъде съхранен и максимално бързо да работи за своето възстановяване.

Смятам, че хората, които са заети в туризма, са на първа линия - от слизането от самолета или автобуса, обслужването, изхранването и изобщо цялостната грижа по здравословния и безопасен престой на туристите, посочва Николова. Според нея ваксините ще ускорят рестарта в туризма.

Вицепремиерът допълнва, че ваксинирането не само ще доведе до намаляване на заболеваемостта, но и до бързо подобряване на икономиката в България.

Много бизнеси са затворени и ваксината е единствената възможност да си върнем нормалния начин на живот отпреди пандемията, коментира тя. Припомня, че туризмът е най-силно засегнатият сектор и той спешно се нуждае от така желания рестарт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини