Ковид леглата запълнени в Хасково на 100 %, нови 9 места откриват в Белодробната болница

Изображение 1 от 2

    9 нови Ковид легла ще бъдат разкрити със заповед на директора на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково д-р Веселин Калфов от 26 -ти февруари. Така общият брой на леглата за пациенти с усложнения, заразени с коронавирус в клиниката стават 29. Към днешна дата д-р Калфов съобщи за 100 % заетост на Ковид местата.

    Това се дължи на резкия скок през последната седмица на новозаболелите, на факта, че болничният престой на хората с Ковид е по-продължителен, но и на този, че до хоспитализация стигат все повече хора в тежко състояние. Според д-р Калфов има сериозна тенденция болни със симптоми за коронавирус да не се подлагат на изследване, за да избегнат карантината, да разчитат само на домашно лечение, дори и при задълбочаващо се здравословно състояние.

    В частната клиника „Хигия“ в Хасково са хоспитализирани 9 души, доказани с Ковид, едно е свободното легло там, посочи д-р Ясен Янев.

    По-голяма интензивност през последните дни в Ковид отделенията отчитат и от МБАЛ-Хасково. Над 100 легла заети има в трите обособени Ковид сектора там-във Второ вътрешно отделение, в Инфекциозното и в бившата физиотерапия до АГО. Средният оборотът на настаняване на местата, определени за лечение на коронавирус, е 10 души."Около 10-12 души изписваме средно на ден, но и толкова настаняваме", уточни изпълнителният директорът на болницата д-р Георги Гелов.  Той увери, че хората с усложнения  които имат нужда от медицински грижи, няма да бъдат връщани. Медикът посочи, че МБАЛ-Хасково има възможност да увеличи местата за настаняване на болни от Ковид до 187 легла, което е 50% от легловия капацитет на лечебното заведение.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ги
      Гилад Ацмон
      10 -27
      15:53, 25 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Мл
        Младок
        38 -12
        15:58, 25 фев 2021
        Ще помоля подобни идиотщини да бъдат изтривани.Това си е чиста психиатрична диагноза.Подобни индивиди,нека да заповядат в болницата и да видят как хората се задушават и близките им тъгуват,и да започнат да им обясняват подобни глупости.
      • Дъ
        Дъртак
        3 -2
        05:56, 26 фев 2021
        Абе Младок казах ти пиеш си хапчетата копаеш си градината и в другите дворове не гледаш.Не обиждаш не се психираш спираш кафето.А тая болница дето е ползваш за опорка 90% от докторите са търгаши.Отдавна докторите които разбираха и лекуваха се пенсионираха.Така че леко се напъва ще получиш някое заболяване после не се знае имали доктор нямали.А забравих ти си с връзки.Аман от идиоти
    • 2
      Ко
      Кольо
      16 -19
      16:04, 25 фев 2021
      Цял ден си мъча тъпата глава да измисля каква е причината цял свят да подлудее ?
      Държави и системи ,които са откровено противопоставящи се ,да не казвам врагове, имат еднакъв подход към пандемията ???!!!
      Кой успя да ги накарат да пеят в един хор ?
      Да унищожават икономиките си и да тормозят народите си…
      Колко силен трябва да е Той или Тя/Причината/ ???!!!
      Странно…
      • Хи
        хич не е странно
        14 -3
        17:51, 25 фев 2021
        Населението на света наближава 8 милиарда! Това е причината, хич не е странно.Затова и гледаме към Марс.Тука вече всичко по***хме, айде от мен да мине ще го кажа по културно - изцапахме.И сега гледаме към Марс.Там да идем да изцапаме.
      • Ха
        Хаха
        8 -2
        19:08, 25 фев 2021
        Прости, прости, тия 7.700.000.000 милиарда могат да имат по 1 декар място за всеки в. Австралия, нейната територия е горе долу толкова... Най-голямата глупост е, че земята е пренаселена
      • Гн
        Гневен
        8 -2
        20:42, 25 фев 2021
        С изказването си за зелени паспорти ******* буквално се самоуби! Тоя тулуп служи на Новия ред и само пари са му в главата! Видите ли, вълшебните зелени паспорти щели да ни позволят да не предоставяме отрицателни PCR тестове! Един зелен коридор за социопата от Банкя и вся герберска нагла и крадлива сволоч! Да се измитат по-бързо от властта! С нетърпение чакам изборите да им дам червен картон завинаги!…
    • 3
      Ма
      Мария
      27 -11
      16:07, 25 фев 2021
      Подготвят плебса за „лошата новина преди изборите“. Датата на изборите вече е насрочена. Пикът на „епидемията“ обаче може да се намества според нуждите. Ще го натаманят по най-рационалния начин. Гербавите от всичкото най умеят да правят избори, въпреки липсата на Цветанов. Щото за тях изборите са най-важни. От тях зависи мръвката.
      Просто фашизмът никога не е умирал.
      Бдете!
    • 4
      2+
      2+2=5
      17 -10
      16:12, 25 фев 2021
      Побъркахте народа! Престанете вече!
      Всички сме отрасли с едни и същи телевизионни програми. Все едно на всички са ни имплантирали чипове с еднаква изкуствена памет. Не помним почти нищо от истинското си детство, но помним всичко, случило се на семействата от сериалите.
      Целим едно и също.
      Страхуваме се от едно и също…
      Бъдещето не е светло.
      Много скоро всички ще мислим едно и също по едно и също време. Ще бъдем в съвършен унисон. Синхронизирани. Обединени. Уеднаквени. Точни. Като мравките. Насекомите. Овцете.
      Всичко е толкова производно.
      Как ще разберете, че живеете в концлагер, ако сте родени в концлагер?
      • Jh
        JHB
        7 -23
        17:18, 25 фев 2021
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ха
        Хаха
        9 -5
        19:09, 25 фев 2021
        Кое ти е свободното бе трол изсипват...
    • 5
      Оп
      Оптимист
      11 -8
      16:53, 25 фев 2021
      Престанете с филмите и с идиотските коментари. Всичко ще се оправи и ще си бъде наред, стига да сме добри хора, човеци. Никой никого не може да те побърка, ако сам не си го пожелаеш. Да не бъдем негативни... /ако можем/:)
    • 6
      По
      Поп Минчо
      5 -11
      18:22, 25 фев 2021
      Аз утре ще си сложа перфектната ваксина на Астра/З... Виж коментара
      • Ваксинация всяка година
        и ще бъде платена :))))
        ......
      • Ха
        Хайа
        9 -1
        19:10, 25 фев 2021
        След година ще ти трябва нова ваксина, защото имунитета от тази е 8-10 месеца
      • Добре е да се сложи ваксина - намалява тежеста на протичане на заболяването (но дори ваксиниран пак можеш да носиш заразата)
        ..
        Астра Зенека може да те направи само малко маймуна,
        докато Пфайзър и Модерна директно ти ххххх гените :))
      • Да
        да
        1 -2
        06:02, 26 фев 2021
        Боже опази от умни красиви ваксинирани с незнайно каква съставка хора.Ко си мислиш че като се убодеш ще си по малко роб.Ще станеш на абонамент като белото което смъркаш
    • 7
      Хи
      Химената
      4 -7
      20:09, 25 фев 2021
      Абе стойте вкъщи , крийте се , кашляйте и умирайте бе тъпунгери ! Прост страхлив народ , и бойко ви е малко !
    • 8
      На
      Наташа
      4 -2
      20:30, 25 фев 2021
      Както казваше Й.В. Сталин: „Кто не слеп, тот видит“.
      „Група учени са разбрали, а други са потвърдили, че ваксината помага най-много на тези, които я продават.“
    • 9
      Гр
      Градски
      5 -1
      20:41, 25 фев 2021
      Още не са минали на Втора Фаза, ама скоро очаквайте либералите и фашистите да започнат да обясняват в стил ранният тиквоний „Лош и скапан мат’рял, не ще да си бие вълшебното Биле – трябва си Нещо там с:
      1-ВА ТОЧКА – Чума по Свинете
      2-РА ТОЧКА ЧУМА по дребните преживни животни
      3-ТА ТОЧКА КУРОНА МИ ЯНКО ПО СВЕТОВНИЯТ МАТ’РЯЛ
      Нещо да Ви напомня на едни хубави и позабравени речи на едни хубави хора, еле пък на едни съвременни Филантропи кат чичо Гейтс?
      Всякакви аналогии, лица и компании са плод на сайънс (Съветски) фикшън…
      Хеле па за някои автори от типа на другаря Оруел (а.к.а Ерик Артър Белър за ново-мат’ряла), нито пък за техният си на същите тия кръвопийци флага в ръчичките, другаря Хъксли (Олдъс Ленърд).
      Новото старо Мото разбира се е ясно – „Да го духат Бедните!“, „Яжте кафяв сняг!“
    • 10
      Дя
      Дядо Добри
      6 -3
      20:43, 25 фев 2021
      Да не се окаже след годинка, че много премиращи от страх хорица са станали доживотни абонати на фармацевтите и ако не си плащат за нова доза на 3 месеца (като наркомани), ги чака ….. Ей затова е информираното съгласие, нещо като ситния шрифт под договорите, което те превръща в доживотен платец!
    Последни новини