Исторически музей - Асеновград подобрява вътрешната среда на сградата

Продължава изпълнението на проект „Осигуряване на достъпна и здравословна среда в постоянната експозиция на Исторически музей – Асеновград, разположена в три отделни сгради”. Реализацията на проектното предложение се финансира от Министерство на културата.

Проектът бе одобрен по обявена конкурсна сесия на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“.

Работата по реализирането започна още през януари тази година, за да бъде финализиран до юни 2021 г. За този период изпълнението на 10 от заложените в проекта дейности успешно приключиха.

Закупени и доставени са три телевизорa - по един за трите музейни сгради, както и подвижни стойки за тях. Осигурени са и флаш памети, отоплителни тела (за централната експозиция), влагоуловители, бактерицидни облъчватели - специални светлинни тела, посетителски столове - 60 броя сгъваеми, които са индивидуални с максимално натоварване до 110 килограма, слушалки за еднократна употреба, аудио кабели и аудио кабели-сплитер.

В момента се работи по изготвянето на специализираните филми - извършва се заснемане и обработка.

Целта на създаването на филмовите кадри е да се представи постоянната експозиция пред по-широк кръг от аудитория и да постигне интелектуална достъпност.

Чрез реализацията на проекта Исторически музей – Асеновград ще посрещне половинвековния юбилей на централната си експозиция с една модерна и атрактивна визия в достъпна и здравословна среда, където всеки посетител да може да се докосне до богатото културно-историческо наследство на общината.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини