13 °C

Община Асеновград получи дарение от местен предприемач

Община Асеновград получи поредното дарение от местния предприемач Абдул Хассун. Във връзка с метеорологичната обстановка и продължаващите снеговалежи по високите части в региона, благодетелят е решил да дари високопроходим автомобил за нуждите на общинската администрация.

Волята на дарителя е да се осигури възможност за оказване на помощ на нуждаещи се жители на високопланинските населени места в общината при възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

На днешното редовно заседание на Общински съвет – Асеновград бе отправено предложение от администрацията - автомобилът да се предостави за безвъзмездно управление на Районно управление – Асеновград.

Мотивът е, че полицейските служители имат по-голяма нужда от такъв вид кола за изпълнение на служебните си задължения, с цел да достигат и най-трудно проходимите участъци. Освен това те обслужват общо три общини - Асеновгрд, Садово и Лъки.

От трибуната на местния парламент кметът на града доктор Христо Грудев припомни, че Абед Хасуун е един от най-големите дарители в община Асеновград.

От началото на мандата досега той е дарил над половин милион лева в подкрепа развитието на общината.

Хассун беше първият, който се отзова в дарителската кампания за събиране на средства, с цел изграждане на специализирано COVID отделение към болницата в града. Дарението му възлизаше на 100 000 лева.

По-късно той даде заявка и вече е в ход реализацията на идеята за собствена сметка да изгради часовникова кула, която да е част от архитектурната среда на Асеновград. Проектът е на стойност около 400 000 лева.

Високопроходимият автомобил е третото дарение от Хассун за общината само в рамките на една година.

„Не целя публичност. Каузата ми е да бъдем единни и да се подкрепяме в нужда. В Ливан още от деца ни възпитават да даряваме и да помагаме на другия.

От дълги години Асеновград е домът ми. Аз искам да помагам на местните“, каза Абед Хассун при среща с кмета на общината доктор Христо Грудев.

На свой ред, градоначалникът отправи благодарности към дарителя.

„От свое име и от името на асеноврадчани искам да Ви благодаря от сърце за поредното дарение! Този жест за нас означава огромно доверие. Оценяваме подкрепата и уважението Ви към община Асеновград“, обърна се кметът Христо Грудев към благодетеля Абед Хассун.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини