Обрат: Големите магазини няма да отварят

Министърът на икономиката отмени издадените по-рано днес указания за големите търговски обекти. Това е станало по нареждане на премиера Бойко Борисов, съобщават от министерството на икономиката.

Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки. Промяна в мерките: Големите магазини могат да отворят при определени условия

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г., се казва още в съобщението на министерството на икономиката. 

Няколко часа по рано, на седмичния брифинг на здравните власти министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви промяната в мерките. Тя включваше реорганизация на работата на търговските обекти с площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки.  Последва реакция от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ). Те обвиниха здравните власти в дискриминация и поискаха заведенията, фитнес залите и танцовите школи да отворят незабавно. 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини