Петя Михалевска: Време е да си върнем държавата! Промяната е в наши ръце!

Скъпи приятели,

Завършваме една нелека кампания и искам да я завършим  положително, защото въпреки нелеките дни, въпреки пандемията, въпреки условията в които живеем, ние сме хора, имаме чувства, имаме мечти и трябва да се опитаме с разум и със сърце да намерим най-вярното решение за нашето бъдеще. Най-логично е, когато се обръщам към вас и обещавам какво ще направя като бъдещ народен представител, да го направя разбираемо и с открито сърце.

Днес ние трябва да тръгнем по онази пътека, онзи общ път, който да ни доведе до по-достойно съществуване, по-достойна работа и справедливи доходи. Най-важната ни задача е да изградим едно по- добро бъдеще за нашия град, за нашата област и за нашата родина.

А бъдещето на страната ни са нашите деца! За съжаление те все повече намаляват.  Виждаме, че младите лица отсъстват от нашите населени места, от градовете и селата, принудени да бягат в чужбина, да търсят работа, да не могат да намерят първо работно място в родния си край.

Аз поех много сериозни ангажименти. Защото извън строителството на магистрали, на зали, на градинки, на тротоари – има нещо, което е най-важно – това са хората! И ако човекът не се чувства спокоен и здрав, всичко друго няма абсолютно никакъв смисъл. Затова ние от Българската Социалистическа Партия ще направим така, че да има по-високи доходи и те да не разклатят стабилността на държавата, както се опитват да ни внушават вече десетилетие, да има по-високи пенсии, да има адекватно здравеопазване, да има повече работа. Само че за да се случи всичко това, трябва да има работеща икономика.  Трябва да има производство, а не само да бъдем консуматори, нашите продукти да са конкурентни на пазара,  да се купуват, да се изнасят, да бъдат еталон за качество.

Тоест, ние искаме свобода на бизнеса.  Да може всеки един, които през последната година освободи своите двама, трима, пет или десет работника да ги възстанови, да им създаде предвидима среда, да знае, че държавата ще плаща своите задължения, няма да ги отсрочва и няма да създава на  бизнеса непосилни условия за развитие. Ще създадем една предвидима среда на стопански живот.

Днес, поглеждайки област Кърджали, виждаме няколко големи работещи предприятия, но също така виждаме неизползвания огромен икономически и  географски потенциал на региона. Започнатите от нас инфраструктурни обекти като обходен път на гр. Кърджали, разширяване на пътя към ГКПП Маказа, индустриална зона Кърджали, не са реализирани, а те са ключови за развитието на икономиката в целия регион. ГЕРБ имаха 10 години да го направят. Не могат!

Също така, загубихме нещо много важно – загубихме нашата индустрия, загубихме традиционния си поминък свързан с отглеждане на тютюн, загубихме нашите работни места, загубихме професионалния потенциал, който беше изграждан десетилетия наред в нашата област.Държавата трябва да създава такава среда, в която да може да дадем шанс на умните, предприемчивите, можещите да започнат да изграждат предприятия, които да са интелигентно насочени с висока добавена стойност на своя труд.Тоест предприятия, които имат бъдеще, които са конкурентни и които могат да печелят.

Всичко това трябва да осъществим не защото  искаме да го обещаем, а защото то е необходимо на България, необходимо е на утрешния ден на нашите деца и внуци, за да имат перспектива и да искат да останат тук!

На финалната права искам да благодаря на всички онези хора, които в неделя ще излезнат да гласуват, за да има по-добро бъдеще утре. Благодаря на нашите представители в изборния ден – секционни членове и всички хора, които са отговорни за опазването на честността на вота. Те са нашите бойци! Благодаря на членовете и ръководството на Българската Социалистическа партия във всички седем общини за отдадеността, за работата и личната подкрепа, която получих от тях. Благодаря на областният председател на БСП за доверието и вярата в мен. Благодаря на семейството ми за това, че въпреки трудностите са зад мен и ме подкрепят.

Скъпи приятели,

Живеем в тежки времена. Пренебрежението към хората, към истината, към експертността и професионализма и най-вече - къмдемокрациятаотличаватднешнотоуправлениенаБългария.Днесимамедефицитнасправедливост.

Време е да си върнем държавата! Промяната е в наши ръце!

Петя Михалевска,водач на листата на коалиция БСП за България в –МИР

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET
Последни новини