Ленко Петканин: България трябва да бъде управлявана с цел, посока и стратегия за развитие

Председателят на предизборния щаб на БСП за България в 29-и МИР, област Хасково, е роден на 01.08.1985г. в София. Завършва Университета за Национално и Световно Стопанство - София със специалност „Финанси“. По специалността си е работил в различни структури и организации, като Райфайзенбанк България, „Атлас Консултинг“, „Атлас Одитинг“, „Ековис Холдинг Груп България“, „Мар Маг ИТИ“ ООД. От 2013-а до 2014-а година е председател на съвета на директорите на „Студентски Столове и Общежития“. От 2013-а година е главен експерт в Организационен отдел към Национален съвет на БСП. На юбилейния 50-и конгрес на БСП, който се проведе в края на 2020-а година, за втори път е избран за член на Националния съвет от квотата на Младежкото обединение.

Динамичната организационна работа мотивира кандидата за народен представител, номиниран с префернциален номер 116 от листата на БСП за България в 29-и МИР, постоянно да надгражда опита и уменията си. Това го подтиква да се включи в редица обучителни инициативи, които повишават компетенциите му и верифицират познанията му в областта на политическото лидерство, политически и икономически маркетинг, коучинг умения и компетенции за мениджъри.

Активният спорт е неизменна част от ежедневието на Ленко Петканин. В ранните си младежки години започва да се занимава с джудо и самбо. Като най-щура постъпка оттогава определя решението си да замине сам на студентска бригада в Аляска.

Уважение към хората, морал, свобода и справедливост са фундаменталните ценности, в които го възпитават родителите му. Това са и принципите, които отстоява в работата си и многобройните срещи с общностите.

След себе си канидатът за народен представител иска да остави Родината си като силна, горда и привлекателна страна за живот. Осъзнава това още през 2009-а година, когато започва всеотдайната си работа в областта на политиката.

Като най-ценни черти от характера си определя самоконтрола и гъвкавостта, а най-достойният пример за подражание в реалния живот е фигурата на баща му.

„Житейският му път е пример, който винаги ще ме вдъхновява.“ – споделя Петканин и допълва: „Най-ценният урок, който научих от родителите си, е уважението към хората.“ От майка си Ленко Петканин получава и най-стойностния съвет: „Никога не се отказвай.“

Романът на Димитър Димов „Тютюн“ за младежкия лидер в БСП е художественото произведение, променило живота му. Неслучайно и любимият му предмет в училище е бил историята, а все още с топлина и носталгия си спомня началната учителка – г-жа Божилова.

За Ленко Петканин мястото на жените в политиката е ключово. Според него приносът им като равностойни политически фигури е безспорен. Това е и една от причините най-вдъхновяващият женски пример в реалния живот за него да е Емилия Масларова, министър на заетостта и социалните грижи (20.12.1990 – 8.11.1991 г.) и министър на труда и социалната политика (17.08.2005 – 27.07.2009 г.)

Политическата кауза, която кандидатът за народен представител отстоява, е достъп до финансиране от ББР (Българска банка за развитие) за малкия бизнес. Създаването на дружество за старт-ъпи и иновативни компании, което ще помогне развитието на бизнес средата за стартиращите предприемачески проекти, като източник на бизнес иновации на продуктите и услугите, които подготвят и подпомагат икономиката на бъдещето.

Водещият девиз на Ленко Петканин е: „Да действаш, значи да бъдеш.”



 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET
Последни новини