Гневен октопод атакува два пъти австралиец на плажа

Австралийският геолог Ланс Карлсън стана два пъти жертва на октопод, който го нападна в Залива на географа в Индийския океан, на южното крайбрежие на континента.

Карлсън бил със семейството си на плажа, когато видяли октопод да атакува чайка. Двамата с дъщеря му отишли по-близо, за да заснемат схватката. Карлсън е качил това видео в своя Instagram. Но доближаването се оказало съвсем не безопасно.

"Октоподът ни атакува, беше шок", разказва той.

Но малко след инцидента геологът отново се натъкнал на октопода сред останки от раци на около 25 метра от брега, когато отишъл да плува. И пак бил нападнат, при което получил доста удари с пипала.

"Очилата ми за плуване се замъглиха, водата стана мътна, бях шокиран и не разбрах какво се случва", разказва Карлсън за атаката на "най-злия октопод в Залива на географа".

На брега той открил на врата и гърба си червени възпалени следи от ударите на пипалата.

Геологът, който е работил като спасител, знаел какво да прави в тази ситуация. Той помолил жена си да полее с кока-кола гърба му и скоро следите изчезнали. В интервю за местен телевизионен канал той пояснява, че в такива случаи се препоръчва оцет, но при липсата на такъв, се наложило да импровизират.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    локомотива
    0 0
    19:35, 12 апр 2021
    Този австралиец чувал ли е за харпун или хаитянско копие,и после в тенджерата под налягане.
Последни новини