28 °C

Започва цялостен ремонт на Народно читалище "Родолюбие"

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев подписа официално договор за ремонт на читалище „Родолюбие“ в града.

Ремонтните дейности се чакат от много години, тъй като читалищната сграда се нуждае от цялостно обновяване.

Ремонтът ще стане факт, след като община Асеновград спечели проект по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 г. – 2020 г.

Наименованието му е „Културна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“, гр. Асеновград“, №:BG16RFOP001-1.025-0007-C01.

Обща стойност на инвестицията е 3 222 579,71 лева. От тях 2 441 335, 69 лева са безвъзмездна финансова помощ и 781 244,02 лева - съфинансиране от община Асеновград, чрез финансов инструмент.

Срокът за реализация на всички дейности по проекта е 30 месеца.

Проектът предвижда обновяване, подобряване на функционалността и повишаване на енергийната ефективност на Народно читалище „Родолюбие“ в Асеновград.

Планирана е подмяна на съществуваща амортизирана дограма и доставка и монтаж на нова енергийноефективна такава.

Ще бъде положена вътрешна топлоизолация по външни ограждащи стени.

В проекта е включена подмяна на част от съществуващите покривни покрития с ТИ панели с минерална вата.

Предвижда се смяна на ВиК-инсталация (вътрешно сградна) и ремонт на съществуващи санитарни възли и изграждане на нови.

Ще бъде подменена и електроинсталацията, като ще се въведе енергоспестяващо осветление, структурно окабеляване и сигнално-охранителна инсталация.

Сменени ще бъдат системата за пожароизвестяване и пожарна безопасност, мълниезащитната и заземителна инсталации.

Ще се модернизира климатичната инсталация, като ще се подменят отоплителната и вентилационната системи.

Предвиден е ремонт на зрителната зала, смяна на настилки и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение и други.

По проекта ще бъдат доставени и монтирани специализирани машини, съоръжения и оборудване. А именно: сценично осветление, пулт за осветление и различни типове прожектори, портален осветителен мост, ръчни подемници за декори, панорамни подемници, нови театрални столове, завеси, озвучителни тела, цифрова микрофонна система, оборудване за апаратна, подемници и ръкохватки за хора с увреждания и други.

Освен строителните и монтажните работи (СМР) и доставката на съоръжения и оборудване, в проектното предложение са заложени и дейности за управление на проекта, авторски надзор, строителен надзор, въвеждане в експлоатация, информация и публичност, както и независим одит.

Основните цели, които са поставени, са: постигане на съвременните критерии за енергийна ефективност; подобряване условията за културен живот в Асеновград; подобряване на микроклимата в сградата; постигане на оптимални работни температури; повишаване ефективността на творческия и трудовия процес; подобряване на противопожарната безопасност и сигурност на режима за достъп; подобряване на акустиката на зрителния салон; подобряване комфортът на посетителите; подобряване достъпа за лица в неравностойно положение; целогодишно използване на сградата и разнообразяване на дейностите на читалищния дом, чрез подобряване на средата.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини