Нова порция фирми, засегнати от Закона "Магнитски"

В изпълнение на Решение на Министерския съвет № 441 от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Разширеният списък включва "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC", се отбелязва в съобщение на Министерство на финансите.

Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441. Уточнява се се списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти.

След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен с лица по т. 1, буква "а", както и с такива по и т.1, буква "б" от решението, а именно: "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а", включени към момента и за последните 5 години", се подчертава в съобщението.

Разширеният списък е публикуван в рубрика "Открито управление", раздел "Прозрачност".

Към вече публикуваните имена на 64 фирми са добавени още 34 в списък на свързаните лица - "Всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини