Появи се версия "делта плюс" на индийския щам на коронавируса

Индийски експерти са установили 20 случая на инфекция с нов щам на коронавируса, който нарекоха "делта плюс"  - B.1.617.2.1, съобщава РИА Новости.

Отбелязва се, че лекарите са открили случаи на заболяването в щата Махаращра. Предишната версия на вируса, B.1.617, също е открита там през октомври 2020 г.

По-специално, в град Ратнагири са съобщени пет случая на инфекция, докато двама заразени не показват никакви симптоми.

"Открихме делта плюс в Нави Мумбай, Палгар и Ратнагири. След това изпратихме още проби за анализ и очакваме резултатите", обясни ръководителят на катедрата по медицинско образование и изследвания д-р Т. П. Лахан.

За да ограничи разпространението на коронавируса, щатът определи зони за задържане и затвори зоните, където е открит нов вариант на коронавируса.

По-рано през юни беше съобщено, че след анализ на данни от пациенти с коронавирус в Шотландия, изследователите са стигнали до заключението, че индийският щам е по-опасен от британския.

Индийската мутация на COVID-19 бе идентифицирана през март. Министерството на здравеопазването на Индия отбеляза, че по това време са имали малко данни, за да установят връзка между появата на щамове и нарастването на заболеваемостта в редица индийски щати. Впоследствие този вариант на коронавируса бе открит в други страни.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mu
    murjo
    3 0
    14:26, 21 юни 2021
    с кой ъпдейт да я очакваме новата версия?
Последни новини