Ford създадоха парфюм с аромат на бензин

Ford са създали първокласен аромат за своите клиенти, които жадуват за представянето на новия електрически модел на компанията: Mustang Mach-E GT. Въпреки това компанията запазва акцента си върху вълнуващите аромати на традиционните бензинови автомобили.

Анкета проведена от Ford показва, че всеки пети водач на автомобил споделя, че мириса на бензиново гориво ще му липсва най-много при преминаване към електромобили. Данните показват, че над 70% от участниците в изследването признават, че ще изпитват носталгия по традиционната миризма на бензина.

Любопитното е, че аромата е почти толкова предпочитан, колкото виното, сиренето или хартията на нови книги. Новият аромат на Ford е създаден да помогне на водачите да влязат в бъдещето на шофирането, чрез своето обоняние.

Mach-Еаu e специално създаден, да е приятен за всеки вкус и съчетава опушени акорди, аспекти на каучук и дори "животински" елемент, за да възпроизведе по най-добър начин наследството на Mustang.

Ароматът Mach-Eau e разработка на известната консултантска служба Olfiction със съставки, които добавянето специфичен елемент от историята на аромата. Това е мнението на Пиа Лонг - асоцииран парфюмер в Британското общество на парфюмерите, която е работила за създаването на аромати за най-известните парфюмерийни марки в света.

Отправна точка в аромата са химикалите, които се отделят от интериора на автомобила, двигателите и бензина, сред които бензалдехид и паракрезол. Тези съединения пресъздават бадемоподобен аромат от интериора и специфичния мирис на гуменото покритие.

Иновативният аромат на Ford включва още  съставки като син джинджифил, лавандула, здравец и сандалово дърво, които добавят допълнителни акценти.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини