Кметът Грудев: Нека духът на Съединението ни дари със сила и вяра

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поздрави асеновградчани по повод 136-тата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия: 

"Уважаеми съграждани,
 

Днес отбелязваме една от най-великите дати от българската история. На днешния ден нашите прадеди са дръзнали да обявят Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

На 6-ти септември 1885 г. българският народ отново доказва своето родолюбие, храброст и величие. Така, един смел народ от Балканите приковава вниманието на целия свят.

В съвремието девизът, изписан на герба на Българи - „Съединението прави силата“- е по-актуален от всякога.

Днес, пандемията от COVID-19 ни принуждава да бъдем физически далеч един от друг, но всъщност ни обединява.

Вярвам, че това послание носи всеки един от нас в сърцето си, съхранявайки и предавайки на бъдещите поколения любовта към дома и признателността към делата на нашите предци.

Прекланям се пред величието на всички храбри българи, жертвали своя живот в името на Родината!

За мен е чест да отправя пожеланията си към Вас, именно в деня на българското обединение, когато в мислите и съзнанието ни гордо и патриотично отекват думите от националния девиз на България.

Желая Ви здраве, воля и сплотеност, за да вървим заедно по пътя към европейското бъдеще на страната ни. Нека бъдем достойни граждани на своето време, а духът на Съединението да ни дари със сила, надежда и вяра, че можем да продължим напред!"

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини