Център за ранно детско развитие - Асеновград с нов жест към най-малките си потребители

Център за ранно детско развитие (ЦРДР) към община Асеновград с още един жест към своите малки потребители – първокласниците, както и към техните родители.

Във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка с коронавируса, стартира продължението на кампанията "Заедно през първите 7".

За всяко едно от децата, потребители на услугата, е осигурена по една кутия с лицеви маски и дезинфектанти за ръце.

Заедно с това, те получават и инструкции за правилното използване на предпазните средства.

Целта на инициативата, от страна на община Асеновград и социалната услуга, е да се информират по възможно най-достъпен начин колкото може повече хора.

Инструкциите са по официалните критерии на Националния център по заразни и паразитни болести.

Медиаторите непрекъснато посещават потребителите, за да припомнят какви са мерките, как да бъдат спазвани и да дават насоки за предпазване от заразяване с COVID-19.

Междувременно, ръководството на социалната услуга предоставя на всяко дете специална брошура, изработена индивидуално за потребителите, както и книжката „История за коронавируса“, чийто автор е Франческа Дал‘Ара.

Листовката разказва на децата по достъпен за тях начин, как да си мият правилно ръцете и как да се предпазват от заразяване със заболяването.

Четивото предоставя възможност на достъпен, дори детски език, във вид на приказка, малките потребители на ЦРДР – Асеновград да се запознаят с COVID-19. Учи ги как да се предпазват и защо е важно да се ползват лични предпазни средства за лице.

В приказката е намесена и ролята на родителя, защото в семейна среда се създава основата за добри хигиенни навици, които могат да предпазят децата не само от коронавируса, но и от различни други заболявания и инфекции.

Книжката обяснява на малчуганите защо в този момент излизането навън сред много хора и срещата с приятели, не е подходящо и временно трябва да си останат вкъщи. Дава пример за идеи, с които родители и малчугани могат да се забавляват у дома, без да им липсва пространството навън.

Освен тези важни и потребни за деца и родители материали, на потребителите от различни възрасти и техните семейства ще бъдат предоставени и различни текстилни изделия.

Благодарение на дарител, ползвателите на Център за ранно детско развитие ще получат пантофи, блузи, спортни екипи, ботуши и боти, кецове и сандали, панталони и гащеризони, пижами, рокли, ризи, връхни дрехи, шапки, шалове, ръкавици, детско спално бельо и много други, необходими на децата вещи.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини