Радослав Рибарски оглави временната комисия за енергийната криза

Радослав Рибарски от "Продължаваме Промяната" беше избран за председател на Временната комисия за въпросите с енергийната криза и предложение за справяне с нея.

Комисията се създава на паритетен принцип, състои се от 14 народни представители - по двама от парламентарна група. Съставът й беше гласуван с 205 гласа "за", 1 "против" и 8 "въздържал се".

От "Продължаваме Промяната" в комисията влиза и Венко Сабрутев. В състава й са Теменужка Петкова и Жечо Станков от ГЕРБ-СДС, Рамадан Аталай и Станислав Анастасов от ДПС, Драгомир Стойнев и Румен Гечев от "БСП за България", Иво Атанасов и Тихомир Тенев от "Има такъв народ", Ивайло Мирчев и Владислав Панев от "Демократична България", и Николай Дренчев и Искра Михайлова от партия "Възраждане".

Срокът на работа на комисията е един месец.

Преди гласуването на състава на комисията, председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова благодари на народните представители, че са подкрепили предложението им за мораториум на цените на електроенергията, топлоенергията и ВиК услугите. Смятам, че демонстрирахме загриженост към българските граждани и българския бизнес, които са поставени месеци наред при изключително тежки условия за оцеляване, допълни тя.

Заместник-председателят на ПГ "Има такъв народ" Виктория Василева благодари на ГЕРБ-СДС за направеното предложение, което от партията на Слави Трифонов са подкрепили.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини