Министър Сербезова: Зеленият сертификат е доказателство, че неваксинираните не пренасят заболяването

Смисълът на зеления сертификат е доказателство, че към даден момент неваксинираните хора не пренасят заболяването, каза министър Асена Сербезова по време на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.

Трябва да бъде подобрена комуникационната кампания, приключваме с изработването на нова комуникационна стратегия, насочена към опита на хора, които са се ваксинирали, на хора, страдащи от хронични заболявания, които също са се ваксинирали, на ваксинирани бременни, на хора с пост ковид синдром, посочи тя. Ще се осигурят всички ваксини, одобрени за употреба в Европа срещу коронавирусната инфекция.

Министър Сербезова каза още, че по-късно днес ще бъде представен Националният оперативен план за справяне с COVID-19, който предвижда анализиране на заетостта на интензивните легла и спрямо нивото им на заетост да се прилагат различни противоепидемични мерки. В плана се предвиждат различни мерки при 60 на сто заетост на болничните легла, при 70 на сто, при 80 на сто, като има няколко дни период, в който хората да могат да се подготвят преди да се наложат нови мерки, обясни тя. Нивата на заетост се следят на областно ниво, допълни тя.

България продължава да е на едно от последните места по ваксинация срещу коронавирусната инфекция в Европейския съюз - с около 30 на сто, добави министър Сербезова.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    A нещо
    10 0
    16:31, 13 яну 2022
    Нещо за болните ваксинирани със фашистки сертификат няма ли да каже .Дойде време здрави хора да доказват на малоумници че не са болни
    • 34
      3453
      1 -13
      17:33, 13 яну 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • АН
      А нещо
      5 -1
      20:40, 13 яну 2022
      Що то съм малоумен питам да се образовам.А ти като нямаш отговор на въпроса си дръж патката в гащите ми писна от разни идиоти които си изхвърлят материала на неподходящи места
  • 2
    Се
    Сербезке
    6 0
    19:08, 13 яну 2022
    Много си хитра бе! Ще ти стане горещо и на тебе.
  • 3
    ЕХ
    Е хобо де
    5 0
    21:52, 13 яну 2022
    що така напоследък все едни и същи ваксинирани или болни, или под карантина! Значи набоцкани с няколко дози, сертифицирани и пак не са на работното си място! Тез ОФиЦИАЛНИТЕ граждани и гражданки лежат на топло и получават заплата, докато другите неофициалните роби им вършат работата!
    Бах ти системата сертификационна и ненормалната работа! ДОКОГА БЕ!!!
Последни новини