Прокуратурата поиска постоянно задържане за продавача на фалшиви зелени сертификати в Пампорово

Окръжната прокуратура в Смолян внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвиняемия по случая с продажбата на фалшиви зелени сертификати в лаборатория в Пампорово, съобщиха от държавното обвинение. Работещият на граждански договор служител в лабораторията е обвиняем за издаване на два фалшиви сертификата срещу заплащане от 300 лева за всеки един от неверните документи.

Обвиняемият А.М. на 48 г. бе арестуван от полицията на 9 януари в лабораторията, след като получил 300 лв. за да състави зелен сертификат без да са извършени изследвания за антитела. При разследването е установено, че предишния ден търговецът на фалшиви сертификати е получил 600 лв. за още два такива подправени документа.

Задържането е станало в момента на получаване на сумата, преди да успее да въведе данните в националната информационна система на Министерството на здравеопазването, затова обвинението е за два издадени ковид сертификата. Обвинението е по текстове от чл. 225в от Наказателния кодекс, предвиждащи затвор до пет г. или глоба до 20 000 лв.

Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото за мярката за неотклонение, уточняват от прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини