ЕС подкрепя по-нататъшните разговори между САЩ и Русия по въпроса с Украйна, заяви Жозеп Борел

Европейският съюз подкрепя по-нататъшните преговори между Вашингтон и Москва за намиране на дипломатическо решение на украинската криза, заяви днес ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде Ройтерс.

"Срещите на върха, срещите на ниво лидери, на ниво министри, в какъвто и да е формат" са изключително необходими за избягването на война, каза Борел пред журналисти в Брюксел преди заседание на външните министри на страните от ЕС.

"Ще подкрепим всичко, което би превърнало дипломатическите разговори в най-добрия, в единствения начин за решение на кризата", изтъкна Борел, след като Франция обяви по-рано днес, че американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин са се съгласили по принцип да участват в среща на върха, посветена на Украйна, припомня Ройтерс.

Такава среща "може да бъде проведена само при условие, че Русия не нахлуе в Украйна", се казва в съобщението на Елисейския дворец, в което се уточнява, че френският президент Еманюел Макрон ще окаже съдействие при подготовката на съдържанието на дискусиите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини