ФСБ: Украински снаряд разруши руски граничен пункт

Федералната служба за сигурност съобщи, че в резултат на удар от снаряд е напълно разрушен граничен пункт на границата с Украйна в Ростовска област. Сградата се намирала на 150 метра от граничната линия. Според ФСБ снарядът е дошъл от украинска територия. Няма жертви.

"На 21 февруари в 9:50 ч. неидентифициран снаряд, изстрелян от територията на Украйна, напълно унищожи мястото на дежурство на граничните патрули на граничния отдел на ФСБ на Русия в Ростовска област", ​​се казва в прессъобщението на ФСБ.

По-рано ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин обяви за започнали боеве близо до границата с Руската федерация в Мариуполска област. По думите му през изминалото денонощие над територията на републиката са били изстреляни 1,7 хиляди снаряда. Той определи ситуацията като критична и призова всички мъже да се явят във военните комендантства.

Освен това днес Министерството на държавната сигурност на ДНР обяви пробив на украинска диверсионна група на територията на републиката с цел по-нататъшно достигане на границата с Русия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини