Откриха планетариума в Градската библиотека

Изображение 1 от 4

    Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров поздрави лично екипа на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”  по повод откриването на Планетариум.

    "За мен е удоволствие да присъствам на това събитие. Щастлив съм, че Градска библиотека продължава да се развива, като въвежда най-новите и съвременни технологии, с цел да привлече интереса на малки и големи.

    Позволете ми от името на кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев и от свое име да поздравя целия екип за инициативността и за желанието за развитие.

    Надявам се, че всички малки асеновградчани ще наблюдават с интерес настоящите прожекции и ще успеят да открият много нови светове в нашата вселена”, каза пред присъстващите Петров.

    Припомняме, че Планетариумът е доставен от Япония и е закупен със средства от награда на фондация „Снежана Янева” от конкурса за иновативна библиотека.

    Изображението на обектите се проектира на тавана в залата, посветена на творчеството на Коста Форев.

    Ръководството на Градската библиотека в Асеновград посочва, че Планетариумът дава възможност да се започне нова дейност за работа с деца, насочена към астрономията.

    Целта на „Пътешествие във вселената” е да провокира интереса на малките посетители към изучаване на космическите обекти и явления.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини