Кървав обстрел по общежитие в Харков

В резултат на сутрешната ракетна атака срещу Харков са загинали трима души, около 15 бяха ранени.

Това съобщи председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов в ефира на телемаратона.

"Около четири часа сутринта врагът нанесе удари по инфраструктурата. Това е една от комуналните предприятия в Харков, но до нея има жилищна сграда, която е много пострадала. По наша информация 3 души там са загинали и около 15 са ранени. Има значителни щети и сега на мястото работят звена на Държавната служба за извънредни ситуации, спешна медицинска помощ и прогнозираме увеличаване на броя на жертвите на този обект", каза Синегубов.

Също така, по думимете му, две ракетни атаки са извършени срещу културната инфраструктура в Харков, по предварителни данни там няма жертви.

В Красноград е убито семейство, включително 12-годишно дете.

"В град Красноград също има удари по жилищни сгради в частния сектор. Една частна къща е напълно унищожена, за съжаление загина семейство, включително 12-годишно дете. Още 10 къщи около това място също са разрушени. На място работят службите за извънредни ситуации, окончателния брой на пострадалите се установява", каза Синегубов.

Синегубов отбеляза, че само за един ден в Харков и региона са регистрирани около 8 изстрелвания на ракети.

"Имаме 12 загинали, включително деца, и 38 ранени, които са откарани в медицински заведения", каза той.

Украинската спортистка Екатерина Табашник съобщи, че сред загиналите в общежитието на Харков, ударено от руснаците сутринта на 18 август, е нейната майка.

"Мамо, много те обичам. Руският мир отне живота на майка ми. Освободи ме от дом и от целия ми живот. Как го мразя", написа 28-годишната спортистка в социалните мрежи, като тагна руските спортисти Иля Иванюк и Мария Ласицкене в Instagram.

Под развалините на сградата са открити награди и грамоти на Табашник, информират украински медии.

Сутринта на 18 август руснаците удариха общежитие в квартал Слободски в Харков, а вечерта на 17 август обстреляха общежитие в квартал Салтовски.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини