Кметът на Асеновград проведе консултации за съставите на СИК

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев проведе консултации за формиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК), които да произведат изборите за народни представители на 02.10.22 г.

    Срещата се състоя в сградата на общинската администрация.

    Покана за провеждане на консултациите бе изпратена до всички парламентарно представени партии и коалиции в 47-мото Народно събрание (НС), като същите се отзоваха и присъстваха.

    По време на срещата се предостави справка за разпределението на местата в СИК по видове комисии, в това число - ръководствата и членовете на СИК на партиите и коалициите в града и населените места в общината.

    Съобразно кратките срокове, изготвените предложения за съставите на СИК и резервните членове е необходимо да се представят до 10:00 ч. на 29.08.22 г. (понеделник) на електронен носител по образец, одобрен от Районна избирателна комисия (РИК) – Пловдив област на e-mail-a на община Асеновград, както и на хартиен носител да се входират в деловодството в Центъра за административно обслужване, етаж II в сградата на общината.

    По време на консултациите днес, водени от кмета доктор Грудев, всички представители на партиите и коалициите постигнаха съгласие както с разпределението на местата в СИК, така и за подвижните избирателни комисии.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини