Десислава Атанасова: Да, аз съм жената, на която Гешев се обади. Нашите отношения са институционални

Да, аз съм жената, на която господин Гешев се обади - призна председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред bTV, дори преди да бъде попитана тя ли е жената политик, която главният прокурор счита за приятел, по собствените му думи.

В понеделник - когато главният прокурор скъса демонстративно неподписаната си оставка - Иван Гешев заяви пред медиите, че след като чул как номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел му иска оставката в ефир, се обадил на един политик - жена, който "считах за приятел" и попитал. Тя, по думите му, му отговорила: "Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път". Тогава на Гешев му станало ясно, че това са го знаели много тесен кръг хора - "лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама. Той се учуди и от позицията на ДПС и я определи като "предателство".

В понеделник Атанасова отрече да става въпрос за нея, нещо, което днес потвърди, но отрече двамата да са приятели.

Тогава каза:

"Много жени политици има в ГЕРБ. За разлика от други партии, жените получават шанс за кариера. Доколкото ми е известно, той не е споменавал име."

А днес:

"Нашите отношения са институционални, не само с главния прокурор, но и с всички останали ръководители на органи на държавна власт. Като ръководител на най-голямата парламентарна група, е съвсем естествено да имам комуникация", заяви Атанасова, която познавала Гешев повече от 10 години като член на правната комисия в Народното събрание от 2009 г. 

"Господин Гешев, както и много други хора, ми имат телефона. Нашите отношения са институционални и служебни - подчерта Атанасова. - Попитайте господин Гешев защо има подобно възприятие към мен (като за приятел - бел. ред.), защото не аз съм му звъннала, а той на мен."

Тъй като водещият продължи да настоява с въпроси дали двамата са приятели, Атанасова на свой ред го попита:

"Разговорът ви изглежда личен ли? Ние за рецепти за готвене не сме си говорили".

Все пак тя отбеляза, че "не ми се струва нормално да се обади на председател на парламентарна група" и пренасочи въпросите към него с: "Питайте господин Гешев защо се обажда на мен".

"Ако главният прокурор, магистрат не си дава сметка, че хора могат да бъдат записвани, без да има наказателно преследване срещу тях, това повдига много, много въпроси - предупреди Атанасова и напомни, че единствено при такова може да се разреши използване на специално разузнавателно средство, каквото е законното подслушване. - Срещу мен няма повод да бъда обект на наказателно преследване. Ако някой си прави записи просто ей така, чували сме какви ли не, това докога ще продължи?"

От своя страна, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че не се страхува от главния прокурор, който „като говори, само за мен говори“.
„Той си мисли, че ме страхува, ами не ме страхува. Аз толкова години съм бил главен секретар, не се страхувам толкова лесно“, каза Борисов.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини